X-Men: Dani buduće prošlosti (2014)

X-Men: Days of Future Past (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Wolverine putuje u prošlost kako bi spasio mutante ali i ljudsku vrstu

 
Režija: Bryan Singer
Scenarij: Simon Kinberg
Uloge: James McAvoy, Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, ...

Filmografija

Novi napeti nastavak mega uspješne franšize! X-Men i Wolverine morat će se vratiti u prošlost i uložiti nevjerojatan napor kako bi promijenili povijest i spriječili događaje koji bi mogli dovesti do potpunog nestanka mutanata, ali i ljudske vrste.

U budućnosti su mutanti i ljudi, koji im pomažu, mete robota koji se nazivaju Sentineli. Oni su gotovo nepobjedivi i imaju, poput Mystique, moć transformacije. Ta moć omogućena im je 1973. kada je Mystique (Jennifer Lawrence) zarobljena pri pokušaju atentata na doktora Bolivera Traska (Peter Dinklage), izumitelja Sentinela. Profesor Xavier (Patrick Stewart, James McAvoy), Wolverine (Hugh Jackman), Magneto (Ian McKellen, Michael Fassbender), Storm (Halle Berry), Kitty Pryde (Ellen Page), Colosus (Daniel Cudmore), Iceman (Shawn Ashmore), Bishop (Omar Sy) Warth, Blink (Bingbing Fan), Sunspot (Adan Canto) kriju se u zabitom dijelu Kine. Xavier timu daje do znanja da im je jedina šansa za preživljavanje u svijetu u kojem su nadjačani povratak u 1973. pa šalje Wolverina da spriječi Mystique u pokušaju ubojstva Traska.
Bryan Singer, koji je snimio prva dva dijela, vratio se u ovom dijelu, u kojem je čak 12 kompanija za specijalne efekte sudjelovalo i potrošilo dio velikog budžeta od 200 milijuna dolara. Ovo je najbolje prihvaćen film u serijalu o mutantima, hvaljen ne samo zbog vizualnih efekata za koje je bio i nominiran na Oscarima, već i za priču, akcijske scene, te gotovo da djeluje kao best of serijala.

Komentari (8)

Foto