Dotaknuti sunce: Dar (1988)

Touch the Sun: The Gift (Originalni naziv)

obiteljski

Par iz Melbourna osvojio je zemlju u Zapadnoj Australiji, 3000km daleko od kuće

 
Režija: Paul Cox
Scenarij: Paul Cox, Jeff Peck
Uloge: Vicki Serbos, Nicholas Hatjiandreou, Con Laras, Rena Frangioudakis, ...

Filmografija

Treći u seriji "Dotaknuti sunce" film je o obitelji australskih Grka koja se pokušava nositi s nizom problema među kojima su kulturne razlike, materijalizam, očuvanje okoliša i odnosi u obitelji.

Sophia (Vicki Serbos) i Nikos (Nicholas Hatjiandreou), dvoje malih Australaca grčkog porijekla, žive s obitelji u Melbourneu. Kao nagradu na televizijskom kvizu dobivaju komad zemlje u Zapadnoj Australiji. Sophia i tata Con (Con Laras) žele unovčiti nagradu i kupiti novu veću kuću, dok Nikos i mama Helen (Rena Frangioudakis) žele ostati u njihovoj ugodnoj staroj kući.

S djedom Christosom (Alexis Anthopoulos) djeca polaze na 3 000 kilometra dug put kako bi pogledali svoje novo zemljište. Za to vrijeme njihov otac, kako bi skupio novac za novu kuću, dogovara prodaju drveća na zemljištu za sječu jednoj kompaniji, a sprema se prodati i njihovu staru kuću.
Na zemljištu u Zapadnoj Australiji Sophia i Nikos upoznaju Veru (Margaret Ford) i njezinog sina Georgea (Bill McCluskey), koji pokušavaju očuvati okoliš i nastoje zaštititi drveće od rušenja. Shvativši kakve bi mogle biti posljedice očeve prodaje, Sophia i Nikos s djedom žure natrag u Melbourne gdje se upravo sprema i aukcija njihove kuće...

Komentari (0)

Foto