Potraga (2001)

THE BODY (Originalni naziv)

triler

Arheološko otkriće kostura muškarca koji je umro razapet na križu uznemiri Vatikan

 
Režija: Jonas McCord
Scenarij: Jonas McCord
Uloge: Antonio Banderas, Olivia Williams, John Shrapnel, Derek Jacobi, ...

Filmografija

Prema romanu Richarda Sapira, Jonas McCord snimio je zanimljivi triler o uvijek fascinantnoj temi i tezi o Isusu Kristu kao običnom čovjeku. Takvo otkriće srušilo bi postojanje kršćanske vjere i, kako je Richard Sapir napisao, uzrokovalo kaos u kojem bi različite političke, militantne i druge interesne grupe pokušale iskoristiti novonastalo stanje.

U podzemnoj kripti u Jeruzalemu, iza trgovine kompjuterskom opremom koju vodi Palestinac Nasir Hamid (M. J. Khouri), izraelska arheologinja Sharon Golban (O. Williams) pronalazi vrlo star kostur. Čini se da je riječ o ostacima muškarca koji je prije 2000 godina umro razapet na križu, i koji je možda mogao biti neuskrsli Isus Krist. Dok na mjesto događaja ubrzo stiže iskusan svećenik, otac Lavelle (D. Jacobi), vijest o neočekivanom otkriću uznemirava vatikanske krugove.

Želeći preduhitriti glasine i sačuvati temelje kršćanstva, kardinal Pesci (J. Wood) u Jeruzalem odluči poslati oca Matta Gutierreza (A. Banderas), predanog Isusovca, doktora rimske povijesti i nekadašnjeg vojnog obavještajca koji se jednom u špijunskoj misiji borio s revolucionarima u El Salvadoru.

Stigavši u Jeruzalem, Matt ubrzo shvati da je situacija mnogo složenija no što mu ju je opisao kardinal Pesci. Naime, uz visoke predstavnike katoličke i židovske crkve, za otkriće su izuzetno zainteresirani i odlučni Moshe Cohen (J. Shrapnel), šef jeruzalemske policije, ali i zagonetni Abu Yussef (M. Bakri), vođa skupine terorista...

 


Komentari (0)

Foto