Isaiahova sudbina (1995)

Losing Isaiah (Originalni naziv)

drama

Borba prave majke i majke koja je usvojila dijete, za skrbništvo nad djetetom

 
Režija: Stephen Gyllenhaal
Scenarij: Seth Margolis, Naomi Foner
Uloge: Jessica Lange, Halle Berry, Cuba Gooding Jr., Samuel L. Jackson

Filmografija

Nakon što je afričko-američko dijete napustila njegova prava majka (Halle Berry) koja je ovisnica o cracku, mališana usvaja bijela socijalna radnica (Jessica Lange) koja živi s mužem. Nakon nekoliko godina djetetova prava majka saznaje da joj je sin živ te odlučuje sudskim putem ishoditi skrbništvo nad mališanom...

Majka tek rođenog dječaka Khalia (Halle Berry) ovisnica je o cracku.  Pod utjecajem droge, zaboravi dijete na ulici. Kada shvati što je učinila i ne pronađe dijete, pomisli da je mrtvo.

Dijete je slučajno pronašla socijalna radnica Margaret Lewin (Jessica Lange), te ga usvojila. Maleni Isaiah teško se oporavlja od posljedica majčine ovisnosti, no ustrajna Margaret  zajedno sa suprugom pomogne dječaku da se oporavi i postane normalno, zdravo dijete.

Četiri godine kasnije, Khalia je nekako sredila svoj život, odvikla se od teških droga i slučajno saznaje da je njeno dijete živo. Ona pokušava sudskim putem dobiti Isaiaha natrag, no Margaret ne pada na pamet da djete preda bez borbe.

Halle Berry je za ulogu u ovom filmu nominirana za nagradu Image 1996. godine.


Komentari (0)

Foto