Krokodil Dundee (1986)

CROCODILE DUNDEE (Originalni naziv)

komedija avantura

Australski lovac na krokodile odlazi u New York gdje ga očekuju mnoga iznenađenja

 
Režija: Peter Faiman
Scenarij: John Cornell, Paul Hogan
Uloge: Paul Hogan, Linda Kozlowski, John Meillon, David Gulpilil, Ritchie Singer

Filmografija

Spajajući avanturistički pristup filmova o Indiani Jonesu i romantičnu komediju, redatelj Peter Faiman i ko-scenarist Paul Hogan snimili su jedan od najvoljenijih filmova osamdesetih godina prošloga stoljeća, "Krokodila Dundeeja". Hogan u filmu nastupa i u nezaboravnoj glavnoj ulozi, jednoj od onih po kojemu se pamti čitava epoha prvih videoklubova i ljetnih kina. Uz Hogana, u filmu gledamo i iskusnog Johna Meillona, te atraktivnu Lindu Kozlowski.

Krokodil Dundee naučio je preživjeti u džungli, ali ne ovakvoj!

Michael J. Dundee (Paul Hogan) je lovac na krokodile koji živi u australskoj pustinji, gdje organizira safari sa svojim prijateljem i mentorom Walterom Reillyjem (John Meillon), a zbog svojeg je posla poznatiji pod nadimkom Krokodil Dundee.

Nakon što priča o tome kako je preživio napad krokodila obiđe svijet, u Australiju iz New Yorka stiže novinarka Sue Charlton (Linda Kozlowski) kako bi ga intervjuirala. Između njih dvoje rađa se privlačnost, pa Sue Michaela poziva u New York. Tamo će shvatiti kako se život velikoga grada uvelike razlikuje od onoga kod kuće...

 


Komentari (3)

Foto