Orange Is the New Black (2013)

Orange Is the New Black (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Iza svake zatvorske kazne stoji neka životna priča

 
Režija:
Scenarij: Jenji Kohan
Uloge: Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn Manning, Emma Myles, ...

Filmografija

Serija se temelji na memoarima 'Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison' Piper Kerman o njezinom iskustvu u ženskom zatvoru. Zasad broji 4 osvojenih nagrada te 11 nominacija od kojih se ističe ona za Zlatni globus 2014. godine.

Piper Chapman (Taylor Schilling) je prosječna žena u 30-ima. Ima zaručnika (Jason Biggs) kojeg obožava, kupuje organsku i zdravu hranu, pokrenula je vlastiti posao sa najboljom prijateljicom (Maria Dizzia) koja je u zadnjim mjesecima trudnoće pa će Piper uskoro biti i kuma. I to bi sve bilo savršeno da Piper ne mora na 15 mjeseci napustiti njihove živote, ali i svoj: zbog zločina starog desetak godina ona odlazi u zatvor misleći da se ništa neće promijeniti, već da će to vrijeme provesti korisno. Ono što slijedi promijenit će nju, njezin život, život onih koji je okružuju, ali i njenih novih sustanarki u zatvoru.
Kreatorica i scenaristica serije je Jenji Kohan koju pamtimo po nekad popularnoj seriji Trava koja je doživjela osam sezona i osvojila desetak nagrada od kojih se ističe Zlatni globus za Mary-Louise Parker 2006. godine.

Komentari (0)

Foto