Vučje bratstvo (2001)

Le pacte des loups/Brotherhood of the Wolf (Originalni naziv)

akcija horror avantura

Francuska, 18. stoljeće, pokrajina Gevaudan živi pod terorom tajanstvene zvijeri

 
Režija: Christophe Gans
Scenarij: Stéphane Cabel
Uloge: Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Vincent Cassel, Émilie Dequenne, ...

Filmografija

Film je 2002. godine bio nominiran za nekoliko nagrada Saturn, a iste e godine osvojio i nagradu Cezar za najbolju kostimografiju.

Nakon serije tajanstvenih napada na žitelje pokrajine Gevaudan, kralj Luj XV šalje viteza i prirodoslovca Gregoirea de Fronsaca (Samuel Le Bihan) sa naredbom da istraži o čemu je riječ. Na putu ga prati njegov vjerni prijatelj Mani (Marc Dacascoc), Indijanac iz plemena Irokeza.

Tijekom istrage, Gregoire se počinje udvarati mladoj plemkinji Marianni de Morangais (Emilie Dequene), kćeri lokalnog grofa, a istovremeno biva intrigiran zavodljivom prostitutkom Sylviom (Monica Belucci).
Kako se bliže rješavanju misterije de Fronsac i Mani uviđaju da je problem mnogo složeniji no što se čini te bivaju uvučeni u opasnu mrežu spletki i urota...
Intrigantna priča inspirirana istinitim događajima. U periodu između 1764. i 1767. tajanstvena životinja terorizirala je stanovnike francuske pokrajine Gevaudan usmrtivši preko 100 ljudi. Zvijer, koja je prema svjedočenju očevidaca, nalikovala na ogromnog vuka nikada nije uhvaćena, a film pokušava popuniti praznine i objasniti pozadinu tih napada.
 
Taurus
 

Komentari (0)

Foto