Samo prijatelji (2005)

Just Friends (Originalni naziv)

komedija romantika

Nekadašnji školski gubitnik dolazi u priliku ponovnog osvajanja školske ljubavi

 
Režija: Roger Kumble
Scenarij: Adam 'Tex' Davis
Uloge: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein, Chris Marquette

Filmografija

Neki prijatelji doista jesu samo prijatelji. Druge pod svaku cijenu želimo vidjeti gole. Ryan Reynolds u ovoj prekrasnoj romantičnoj komediji igra čovjeka koji će igrom sudbine doći do prilike ponovnog osvajanja školske ljubavi i ispravljanja nanesene mu nepravde.

Kada je svojoj najboljoj srednjoškolskoj prijateljici Jamie (Amy Smart) prije mnogo godina priznao da je voli, Chris Brander (Ryan Reynolds) suočio se sa slomljenim srcem i ogromnim poniženjem, koje su školski zlobnici iskoristili za dodatno zadirkivanje neuglednog debeljka. Međutim, nekoliko godina kasnije stvari su se počele mijenjati i Chris je sada iznimno zgodan i ugledan holivudski producent, oko kojeg se stalno motaju prelijepe djevojke i nadolazeće glumice. Njegova klijentica Samantha James (Anna Faris) potpuno je zaljubljena u Chrisa, što on na sve načine pokušava zanemariti, a kada se njih dvoje igrom slučaja nađu u Chrisovu rodnome mjestu, njezina će prisutnost uvelike zasmetati njegovim nastojanjima da ponovno proba osvojiti svoju školsku ljubav.
Da je kojim slučajem snimljena sredinom devedesetih godina, u zlatnom i tržišno iznimno plodnom razdoblju žanra, romantična komedija "Samo prijatelji" danas bi bez imalo dvojbe bila slavljena kao kanonski klasik toga žanra. Redatelj Roger Kumble originalni je i zabavan scenarij Adama Davisa na ekran prenio sa savršenim osjećajem za omjer komičnih i ljubavnih elemenata, dobivši tako u rezultatu zaista lijep i dirljiv film. Glavnu ulogu nekada školskog gubitnika, a danas čovjeka o kojem sanja svaka djevojka, igra Ryan Reynolds, a djevojke koje će se oko njega boriti Amy Smart i Anna Faris.

Komentari (0)

Foto