Ljubav na prvi pogled (2002)

THE ONE AND ONLY (Originalni naziv)

komedija romantika

Između vlasnice kuhinje i montera koji ju postavlja, rađa se privlačnost na prvi pogled

 
Režija: Simon Cellan Jones
Scenarij: Peter Flannery
Uloge: Justine Waddell, Richard Roxburgh, Jonathan Cake, Patsy Kensit, ...

Filmografija

"Ljubav na prvi pogled" britanska romantična komedija scenarista Petera Flanneryja (Slijepa pravda) i redatelja Simona Cellana Jonesa (serijal Sherlock Holmes), remake je istoimena danskoga filma koji je Susanne Bier snimila tri godine ranije. Ne baš jednostavan ljubavni zaplet dobio je i dodatnu težinu u sporednoj sadržajnoj niti o sukobu različitih kultura i, osobito, odnosu zapadnih posvojitelja spram siročadi iz trećega svijeta...

Neil (R. Roxburgh) je majstor koji radi u tvrtki za prodaju luksuznih talijanskih kuhinja. Brak mu nije blagoslovljen djetetom, pa on i njegova žena Sharon (K. Rolfe) usvajaju petogodišnju djevojčicu Mgalu (A. Thomas) iz siromašne afričke države Burkina Faso. Kratkotrajna obiteljska sreća pretvara se u tragediju kada Sharon pogine u prometnoj nesreći. Istodobno, u bogatome dijelu grada, Stevie (J. Waddell) otkriva da je trudna sa svojim suprugom Sonnyjem (J. Cake), talijanskom nogometnom zvijezdom na radu u Engleskoj, ali i to da ju muž vara. Brak se raspada, ali nova je kuhinja već naručena i stiže u opustjelu kuću. Između dvoje novopečenih samaca, vlasnice kuhinje i montera koji ju postavlja, rađa se privlačnost na prvi pogled. Ljubav je velika sila no je li dovoljno snažna da sredi zbrku u kojoj se našlo dvoje ljudi?

Privlačnosti ovoga britanski solidno napravljenoga obiteljskoga filma uvelike pridonose i tumači glavnih uloga, lijepa Justine Waddell (Ana Karenjina, Tessa iz obitelji d'Urbervill) i izvrsni Richard Roxburgh (Moulin Rouge, The Silence).


Komentari (0)

Foto