Uhvati me ako možeš (2002)

CATCH ME IF YOU CAN (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Srednjoškolac pronevjeri milijune i postaje najtraženiji varalica na FBI listi

 
Režija: Steven Spielberg
Scenarij: Jeff Nathanson, Frank Abagnale Jr
Uloge: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, ...

Filmografija

Istinita priča temeljena na autobiografiji pravog Franka Abagnalea mlađeg, ovo je film neprestanog tempa i neočekivanih prevrata u radnji koji pokazuje kako stvarnost nekada doista jest neobuzdanija od mašte.Film je 2003. godine imao dvije nominacije za Oscara i nominaciju za Zlatni globus, a iste godine je osvojio BAFTA nagradu.

Ono što je počelo kao igra mačke i miša pretvorilo se u odnos oca i sina, u ovoj istinitoj priči o pretvaranju, varanju i laganju kroz koju će nas provesti slavni redatelj Steven Spielberg te zvijezde Leonardo DiCaprio i Tom Hanks.Kako bi pomirio svoje rastavljene roditelje i vratio očev dug poreznoj upravi, srednjoškolac Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) bježi iz New Rochellea na Manhattan sa samo 25 dolara.
Samo nekoliko godina kasnije, FBI-jev agent Carl Hanratty (Tom Hanks) uhiti Franka u Francuskoj kao jednog od najtraženijih svjetskih prevaranata, koji je različite države institucije i privatne tvrtke oštetio za više od četiri milijuna dolara.Kroz to vrijeme, Frank se pretvarao kako je pilot, liječnik i odvjetnik, a da njegove prevare nisu bili kadri razotkriti ni njegovi najbliži suradnici.
Steven Spielberg nedvojbeno je jedno od najvećih redateljskih imena svih vremena, poznat i po tome što često naizmjence radi na epskim filmovima o ozbiljnim povijesnim temama, te odmah zatim na uvjetno rečeno lakšim naslovima namijenjenima gledateljskoj zabavi. Sjajno odigranim ulogama Leonarda DiCaprija i Toma Hanksa treba pridodati i zapažene manje nastupe legendarnih Christophera Walkena i Martina Sheena.

Komentari (7)

Foto