Iskupljenje na rijeci (2004)

MEAN CREEK (Originalni naziv)

drama kriminalistički avantura

Kad nasilnik istuče mlađeg brata, stariji brat i prijatelji namame ga u šumu radi osvete

 
Režija: Jacob Aaron Estes
Scenarij: Jacob Aaron Estes
Uloge: Rory Culkin, Trevor Morgan, Scott Mechlowicz, Carly Schroeder, Ryan Kelley...

Filmografija

Mladi sineast Jacob Aaron Estes debitirao je krasnim nezavisnim filmom "Iskupljenje na rijeci", izvanredno autentičnim, dirljivim i potresnim uratkom u kojem je svijet mlađih i starijih tinejdžera predstavljen s fascinantnom psihološkom preciznošću. Rađen u najboljoj tradiciji poetskog realizma, "Iskupljenje na rijeci" film je koji duboko pogađa i dugo se pamti.

Kad sramežljivi Sam (R.Culkin) prizna svom zaštitnički nastrojenom starijem bratu Rockyju (T.Morgan) da ga zlostavlja školski nasilnik George (J.Peck) zajedno će poraditi na osvetničkom planu. Braća pozivaju Georga da im se pridruži na putovanju rijekom, putovanju koje bi trebalo rezultirati konačnim poniženjem školskog zlostavljača. Pridružuju im se Rockyjevi prijatelji Clyde (R.Kelley) i Marty (S.Mechlowicz) te Samova djevojka Millie (C.Schroeder). No putovanje će razotkriti mnoge strogo čuvane tajne. Pokazati će se da je George tek usamljeni dječak željan prijateljstva i pažnje pa Sam želi otkazati cijeli plan. No možda je već prekasno...

U sklopu najprestižnije nezavisne nagrade Nezavisni duh, Estes i producenti filma dobili su Nagradu John Cassavetes (nazvanu po legendi američkog neovisnog filma i njegovom vjerojatno najvećem autoru), dok je briljantna mlada glumačka ekipa skupno dobila Nagradu posebnog isticanja. Najpoznatije ime među sjajnim mladim glumcima je Rory Culkin (Misteriozni znakovi), izdanak glumačkog klana Culkin (mlađi brat nekadašnje zvijezde Mcaulayja i uglednog glumca Kierana).


Komentari (0)

Foto