četvrtak, 13.08.2020 12:30

Hrana kao lijek (2013)

Hrana kao lijek (Originalni naziv)

dokumentarni

"Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana", govorio je Hipokrat

sez.1 ep.4Malo tko ne uživa u slasnom okusu grožđa, ono je čovjekova hrana od drevnih vremena, a ujedno mu daje vino koje je čovjekov pratitelj kroz čitavu povijest. Od davnine je čovjek volio grožđe. Jeo ga je kao voće, a pružalo mu je i osobitu utjehu i zadovoljstvo kao čudesni napitak spravljen od prešana grožđa: vino! Arheološka znanost, tragajući za prvim uzgojem vinove loze, otkrila je tragove vinskih preša i posuda za proizvodnju najrazličitijih oblika i boja. Kakvo djelovanje ima grožđe na opće zdravlje čovjeka, kakva mu je nutricionistička vrijednost te što za naš organizam predstavlja vino, koje se preporučuje u malim količinama, saznajte u seriji Hrana kao lijek. Stručni suradnik: prof. dr. sc. Željko Krznarić Asistentica redatelja: Elza Kraljević Ideja serijala: Jasna Burić
 
Režija: Zdravko Mustać
Scenarij: Jasna Burić
Uloge:

Filmografija

O najnovijim spoznajama suvremene znanosti, koje u središtu pozornosti imaju upravo hranu i zdrave prehrambene navike, govori ova serija. Koja je to hrana koja u organizmu djeluje poput lijeka? Zašto ju naš organizam treba, te kakvu vrijednost takva hrana ima za naše zdravlje?

O posebnoj hrani u seriji govore vrsni domaći i strani znanstvenici koji se bave kliničkom prehranom, nutricionisti, biolozi, povjesničari te brojni drugi stručnjaci i znalci koji proučavaju važnost zdrave prehrane za zdravlje čovjeka. Seriju karakterizira uzbudljiva i poticajna TV priča, brojni kompetentni sugovornici, te ono najvažnije: uvjerljiva i obrazovna poruka za sve uzraste, koja će sasvim sigurno utjecati na životne navike i stavove mnogih o zdravoj i korisnoj prehrani za čovjeka. Čeka nas deset epizoda: MASLINA, MED, ČEŠNJAK, GROŽĐE, GLJIVE, RIBE, MRKVA, JABUKA, BOBIČASTO VOĆE, ZDRAVA PREHRANA i KRETANJE.

Komentari (3)

Foto