James Bond 007: Sutra nikad ne umire (1997)

TOMORROW NEVER DIES (Originalni naziv)

akcija avantura

J. Bond mora spriječiti plan medijskog mogula koji želi zaratiti Kinu i Veliku Britaniju

 
Režija: Roger Spottiswoode
Scenarij: Ian Fleming, Bruce Feirstein
Uloge: Pierce Brosnan, Jonathan Pryce, Michelle Yeoh, Teri Hatcher, Judi Dench

Filmografija

Ni u osamnaestom izdanju najdugotrajnijega, a, usudili bismo se reći, i najzabavnijega filmskog serijala svih vremena, stvari se mnogo ne mijenjaju. James Bond i dalje je neodoljiv zavodnik, šarmantan sugovornik i pažljiv ljubavnik, ali i tajni agent o uspjehu čijih zadataka često ovisi i cijeli svijet...

Nezaustavljivi agent James Bond (Pierce Brosnan) mora čim prije stati na kraj huškanju svjetskih velesila jedne na drugu, koje potire beskrupulozni zločinac Elliot Carver (Jonathan Pryce), medijski mogul kojem nedostaju samo prava za emitiranje u Kini kako bi kompletirao svoj globalni komunikacijski monopol. Kako se Kinezi opiru takvom razvoju situacije, Carver planira izazivanje rata između njih i Britanaca, čiji brod potopi u kineskim vodama. Diže se golema galama po cijelom svijetu, a Bond mora što prije otkriti istinu i spriječiti Treći svjetski rat.
Naravno, ni Kinezi ne planiraju samo besposleno čekati razrješenje, pa šalju i svoga agenta, prelijepu i Bondu u svakom pogledu ravnu Wai Lin (Michelle Yeoh). U svome drugome nastupu u liku najpoznatijega tajnog agenta na svijetu, Pierce Brosnan je, ako je to uopće i bilo moguće, nadmašio nastup u prethodnom izdanju bondijane, a kako je "Sutra nikad ne umire" iskusni redatelj Roger Spottiswoode obukao u najmodernije ruho specijalnih efekata, ne čudi kako je serijal o Bondu u drugom dijelu devedesetih dobio novi, veliki vjetar u leđa. Uz Brosnana, u filmu gledamo i odličnog Jonathana Prycea, koji se lakoćom nastavlja na uvjerljivu liniju Bondovih negativaca, kao i ljepotice Michelle Yeoh i Teri Hatcher.

Komentari (1)

Foto