Obitelj Soprano (1999)

The Sopranos (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Upoznajte Tonyja Soprana. Ako ga ne ubije jedna obitelj...druga zasigurno hoće.

 
Režija: John Patterson, Allen Coulter, ...
Scenarij: Terence Winter, David Chase, Robin Green, ...
Uloge: James Gandolfini, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Michael Imperioli, ...

Filmografija

Kao inovativni pogled na život Capa Mafije Tonyja Soprana, ova serija je uglavnom predstavljena iz prvog lica, upotpunjena intimnim razgovorima koje Tony vodi sa svojom psihoterapeutkinjom. Tako vidimo Tonyja "na poslu", kod kuće i na terapiji. Trenuci crne komedije u sklopu sa neizbježnim profanitetima i krajnjim nasiljem prožimaju ovu agresivnu dramu.

Mafijaški šef iz New Jerseya, samoprozvani "savjetnik za zbrinjavanje otpada" - Tony Soprano oklijevajući traži pomoć psihijatrice nakon što stvari postanu preteške za podnijeti. Kako se ne bi prikazao slabim, mora tajiti svoju terapiju od ostatka mafije. Pod velikim je stresom; tinejdžerska kći mu izluđuje ženu; njegova mrzovoljna majka se odbija preseliti u umirovljenički dom; njegov postariji ujak Junior, ljubomoran na Tonyjev uspon na sam vrh, ne želi ostati vjeran pa pravi planove kako bi ubio Tonyja; a "federalci",uz pomoć doušnika kruže oko svojih žrtava. Tony se mora pomiriti sa očevim primjerom, majčinim manipulacijama i vlastitim strahovima od smrti i gubitka obitelji.

Tijekom 6 sezona, koliko se serija vrtjela, Chase i ostali scenaristi su se posvetili velikom broju psiholoških, filozofskih i političkih tema i motiva. Kao velika komercijalna i kritička uspješnica, Obitelj Soprano je financijski najuspješnija kablovska serija u povijesti televizije, a kritičari su je često opisivali kao jednu od najvećih televizijskih serija svih vremena. Taj šou je popločio put mnogim uspješnim dramama koje su uslijedile. Isto tako je zaradio mnoge nagrade, uključujući 21 Emmy i 5 Zlatnih globusa.


Komentari (6)

Foto