Čime sam ovo zaslužila? (1984)

Que He Hecho Yo Para Merecer Esto? (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o sredovječnoj čistačici čiji se život iznenada okrene naglavačke

 
Režija: Pedro Almodóvar
Scenarij: Pedro Almodóvar
Uloge: Carmen Maura, Luis Hostalot, Gonzalo Suárez, Ángel de Andrés López, ...

Filmografija

Gloria pridonosi obiteljskom budžetu čišćenjem kuća. Kako bi izdržala 18-satni radni dan, neprekidno uzima amfetamine. Jednog dana, poput većine žena u njezinoj situaciji, pukne kada to najmanje očekuje…

U Madridu kućanica Gloria živi u malenom stanu sa suprugom, taksistom i krivotvoriteljem Antoniom, svojom ludom svekrvom, ovisnicom o flaširanoj vodi i kolačićima te dvojicom sinova tinejdžera, od kojih je jedan diler droge, a drugi homoseksualac.

Gloria radi kao čistačica kako bi zaradila nešto novca za svoju disfunkcionalnu obitelj, a ovisna je o tabletama; njezina je najbolja prijateljica njezina susjeda, kolgerla Cristal. Antonio je potajno zaljubljen u dekadentnu njemačku pjevačicu za koju je radio kao vozač u Njemačkoj. Jedan pisac pokuša uvjeriti Antonija da krivotvori Hitlerova pisma te otputuje u Njemačku kako bi upoznao pjevačicu i pozvao je da sudjeluje u spletki.

U međuvremenu Gloria proda svoga gay sina zubaru pervertitu. Kad se Gloria posvađa s Antoniom, udari ga po glavi komadom drva čime ga usmrti. Sada detektivi istražuju slučaj ubojstva.

Komentari (0)

Foto