Bogomdan (2004)

Godsend (Originalni naziv)

triler horror

Mladi par pristane da svog mrtvog sina podvrgnu eksperimentalnom i ilegalnom kloniranju

 
Režija: Nick Hamm
Scenarij: Mark Bomback
Uloge: Robert De Niro, Greg Kinnear, Rebecca Romjin – Stamos, Cameron Bright, ...

Filmografija

Film se pojavio u američkim kinima u jeku rasprava o posljedicama koje će izazvati kloniranje najsloženijih organizama, poglavito mogućnost kloniranja čovjeka. Vodeće ime u filmu je dvostruki oskarovac R. De Niro (Kum 2, Razjareni bik) koji se isprva trebao pojaviti samo u nekoliko prizora da bi tijekom rada na filmu njegov lik dobio ključno mjesto u priči.

Jessie (R. Romijn-Stamos) i Paul Duncan (G. Kinnear) sretno su vjenčani bračni par čija je svakodnevica posvećena odgoju sinčića Adama (C. Bright). Nakon što Adam u krugu obitelji i prijatelja veselo proslavi osmi rođendan, čini se da je pred dječakom isključivo sretno odrastanje. Sutradan Adam zbog nepažnje strada u automobilskoj nesreći. Napuštajući crkvu nakon pogreba, Jessie i Paula zaustavi dr. Richard Wells (R. De Niro) koji ih šokira tvrdeći da im može pomoći vratiti sina. Isprva ga odbiju, ali ipak pristanu saslušati uglednog liječnika koji ih uvjeri da može klonirati Adama. Postupak uspije te se Duncanovi s novorođenim djetetom odsele i započnu novi život. Točno na osmi rođendan kloniranog Adama dječak počne patiti od noćnih mora...

Roditelje kloniranog dječaka tumače R. Romijn, zvijezda TV serija Ružna Betty i Pepper Dennis, i G. Kinnear (Bolje ne može, Mala miss Amerike), dok je najdojmljiviji nastup ostvario jedanaestogodišnji C. Bright (X-Men 3: Posljednja fronta) koji je sličan dijabolični lik iste godine odglumio i u filmu "Rođenje". Film je djelo britanskog redatelja Nicka Hamma koji je karijeru započeo u kazalištu da bi nakon uspjeha svojih kratkometražnih filmova (nagrada BAFTA za film The Harmfulness of Tobacco) prešao na mali, a zatim i na veliki ekran (Talk of Angels, The Hole).


Komentari (4)

Foto