petak, 29.03.2024 18:42

Pravi detektiv (2014)

True Detective (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Nagrađivana antologijska serija s vrhunskom glumačkom postavom

Dotakni tamu i tama će dotaknuti tebe. Intenzivna kriminalistička drama koja prati problematične policajce i napete istrage koje ih dovode do ruba.
 
Režija: Nic Pizzolatto
Scenarij: Nic Pizzolatto
Uloge: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Bruce Elliott, ...

Filmografija

Nic Pizzolatto donio nam je 2014. godine vrhunsku kriminalističku dramsku seriju u kojoj su glavne uloge imale velike filmske zvijezde: Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Serija je doživjela fenomenalan uspjeh i od kritike i od gledatelja te donijela nagrade za HBO. Uslijedile su nove sezone s novom pričom i glumačkom postavom. 2. sezona 2015. godine: Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reillyi Vince Vaughn. 3. sezona 2019. godine: Mahershala Ali, Carmen Ejogo, Stephen Dorff, Scoot McNairy i Ray Fisher. 4. sezona 2024. godine: Jodie Foster i Kali Reis.

PRVA SEZONA: Dramska serija ove se sezone fokusira na epski lov dvojice detektiva (Matthew McConaughey i Woody Harrelson) na ubojicu iz Louisiane i prati njihove promjene i kontradiktornosti u razdoblju od 17 godina. DRUGA SEZONA: Bizarno ubojstvo spoji provoditelje zakona i profesionalnoga kriminalca koji se moraju snaći u mreži urote i izdaje u sušnom krajoliku Kalifornije. Glavne uloge igraju Colin Farrell i Vince Vaughn. TREĆA SEZONA: Ova sezona usredotočuje se na strašan slučaj ubojstva djece u Arkansasu koji se provlači tijekom 35 godina. Glume Mahershala Ali, Stephen Dorff i Carmen Ejogo. ČETVRTA SEZONA: Kad padne duga zimska noć u Ennisu na Aljasci, osmorica ljudi koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom Tsalal nestaju bez traga. Kako bi riješile slučaj, detektivke Liz Danvers i Evangeline Navarro morat će se suočiti s tamom koju nose unutar sebe i istražiti uklete istine koje leže zakopane pod vječnim ledom. Novu sezonu čini šest epizoda, a u glavnim ulogama su Jodie Foster, Kali Reis, Finn Bennett, Fiona Shaw, Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc i John Hawkes.

Komentari (36)

Foto