Air Force One: Otmica (2013)

AIR FORCE ONE IS DOWN (Originalni naziv)

akcija triler

Vežite se, Air Force One pada u Jadransko more

 
Režija: Cilla Ware
Scenarij: Niall Leonard
Uloge: Jeremy Sisto, Emilie de Ravin, Linda Hamilton, Amanda Donohoe, Ken Duken, ...

Filmografija

Eksplozivni televizijski event najnovijeg datuma inspiraciju je našao na turbulentnom prostoru bivše Jugoslavije, točnije Srbije, u vremenu kada država pokušava prošlost ostaviti iza sebe, no iskra rata još uvijek tinja u osobama poput imaginarnog generala Dragutina.

Kapetan Fergus Markey (Jeremy Sisto) ima razloga za slavlje - uspio je uhvatiti srpskog zločinca, generala Dragutina (Rupert Graves). Osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina, on više ne stoji na putu Srbiji da uđe u NATO savez. No Markey ga i dalje doživljava kao prijetnju, uvjeren da je general iza rešetaka i dalje u kontaktu s teroristom Petrovićem (Ken Dunken). Markeyevi strah pokaže se opravdanim kada se Air Force One na putu prema Srbiji ruši u Jadransko more. Iako se pretpostavlja da je predsjednica Harriet Rowntree (Linda Hamilton) u zrakoplovu, ona se već nalazi u rukama otmičara.
Glavne uloge ponijela su istaknuta filmska i televizijska lica poput Jeremyja Sistoa ("Law And Order"), Ruperta Gravesa ("V for Vendetta"), Kena Dunkena ("Inglorious Bastrads", Linde Hamilton ("Terminator"), Emilie de Ravin, ("Lost) i Jamie Kinga ("Tinker Tailor Soldier Spy"), koji su svoje zadatke odradili besprijekorno.

Komentari (0)

Foto