srijeda, 03.04.2024 00:02

Vera (2011)

Vera (Originalni naziv)

kriminalistički

Pratimo detektivku Veru Stanhope koja živi za svoj posao i opsjedaju je vlastiti demoni prošlosti

sez.4 ep.1U divljoj ljepoti northumberlandskog krajolika Vera Stanhope istražuje jezive zločine koje samo ona može riješiti. Neurednoj, ali oštroumnoj detektivki nije teško sklapati prijateljstva. Mrzovoljna je i često plane, ali nedostatak šarma nadoknađuje mudrošću i pronicljivošću. Zapletima i obratima u radnji, sjajnom glumom i vrhunskom produkcijom "Vera" je zaslužila status prvorazredne i klasične kriminalističke serije. Ulogu više inspektorice Vere Stanhope i u četvrtoj sezoni ove izvrsne britanske serije tumači Brenda Blethyn, dobitnica brojnih uglednih međunarodnih nagrada, među kojima su Zlatni glubus i BAFTA. Serija je snimljena prema romanima popularne Ann Cleeves. 1. epizoda: ON HARBOUR STREET Viša inspektorica Vera Stanhope istražuje tajanstvenu smrt umirovljenice Margaret Kraszewski koja je izbodena u punom vlaku usred prometne špice. Slučaj je osobito bolan za narednika Joea Ashwortha jer je njegova kći ključni svjedok u istrazi. Nakon što je Vera isključila pljačku kao motiv, istraga je vodi u pansion u oronuli gradić na obali gdje je Margaret živjela s Kate Darrow i njezinom djecom, tinejdžerima Ryanom i Chloe. Margaret je živjela u sobi na najvišem katu zgrade 35 godina. Vera i Joe otkriju da je Margaret na dan smrti otišla na policiju, ali izašla je iz postaje prije nego što je s nekim razgovarala. Kad je oružje kojim je ubijena pronađen u obližnjem zaljevu, Vera je uvjerena da je Margaret poznavala ubojicu. Istraga vodi u sigurnu kuću na rubu grada u kojoj je Margaret volontirala.
 
Režija: Adrian Shergold
Scenarij: Paul Rutman
Uloge: Brenda Blethyn, David Leon, Paul Ritter, Wunmi Mosaku, Gina McKee, ...

Filmografija

Serija kombinira prelijepo snimljene krajolike i napetu atmosferu, a u svakoj intrigantnoj priči pratimo i Verinu unutarnju borbu u kojoj otkriva skrivene istine o svojoj prošlosti koje prijete da joj zauvijek promijene život.

U seriji snimljenoj prema romanima slavne Ann Cleeves Brenda Blethyn igra višu inspektoricu Veru Stanhope. U četiri epizode prve sezone Vera i njezini suradnici suočeni su s nizom izazova i rješavaju zamršene slučajeve među kojima su: slučaj mladića koji je pronađen ubijen u kadi okružen cvijećem, ubojstvo jedne tinejdžerice iz prošlosti, ubojstvo žene u northumberlandskoj zabiti i slučaj žene koja je okrutno ubijena u živici.

Komentari (1)

Foto