Pomoćnik Djeda Mraza (2010)

Santa's Apprentice (Originalni naziv)

komedija animirani

Animirana avantura koja otkriva tajne božićnog duha, ali i probleme koji muče Djeda Mraza

 
Režija: Luc Vinciguerra
Scenarij: Alexandre Reverend
Uloge: Julie Gayet, Jean-Pierre Marielle, Lorant Deutsch, Bruno Salomone, ...

Filmografija

Animirani film 'Pomoćnik Djeda Mraza' osvojio je prestižnu UNICEF-ovu nagradu na međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju. Ova nagrada se dodjeljuje djelima koja kroz animaciju promiču ideje Konvencije o pravima djeteta.

Djed Mraz ne želi u mirovinu. No otkad se prvi puta spustio niz dimnjak prošle su 163 godine, a pravila kažu da Djed Mraz mora u mirovinu nakon 178 godina službe. Pravila su pravila, a prema njima mora izučiti dostojnog zamjenika svom zanatu u zadanom periodu. Sretni izabranik, kojeg treba pronaći među milijunima djece širom svijeta, mora nositi ime Nikolas te biti siroče čista srca. 

Na drugom kraju planeta, u udaljenoj Australiji živi Nikolas, dječak koji zadovoljava sve kriterije, no koči ga pomanjkanje samopouzdanja i strah od visina. Ima ravno petnaest godina da se nauči osnovama - kako se spustiti niz dimnjak i kako upravljati saonicama. 
Međutim Nikolasu su najvažnija pisma koja djeca šalju Djedu Mrazu iz cijelog svijeta. Uz Humphreya, glavnog vilenjaka , soba Waldorfa i polarnog medvjedića Rufusa, on putuje i uveseljava potrebite.
 

Komentari (0)

Foto