Ludi za oružjem (1992)

GUNCRAZY (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Dvoje mladih započnu zajednički život, ali njihov put uskoro postaje popločen leševima

 
Režija: Tamra Davis
Scenarij: Matthew Bright
Uloge: Drew Barrymore, James LeGros, Billy Drago, Michael Ironside, ...

Filmografija

U dobi od trideset godina Tamra Davis debitirala je kao filmska redateljica nezavisnim ostvarenjem "Guncrazy", labavim remakeom istoimena kultnog filma Josepha H. Lewisa iz 1950., a filmofili će prepoznati srodnost priče i s podjednako kultnim debijem Terrencea Malicka "Badlands".

Anita ima šesnaest godina i živi s majkom i majčinim dečkom u kamp kućici. Majka se prostituira u susjednom gradu, a majčin partner siluje Anitu, nakon čega ga ona ubije hicima iz pištolja. Anita, naime, voli oružje, osobito otkako je upoznala mladog zatvorenika Howarda s kojim se dopisivala, a koji je upravo pušten na uvjetnu slobodu. Dvoje mladih započnu zajednički život, ali njihov put uskoro postaje popločen leševima...

Film Tamre Davis, najpoznatije po filmu "Crossroads" (2002) u kojem je glumački debitirala Britney Spears, nije stekao kultni status, no riječ je o zanimljivom ostvarenju u kojem je jednu od svojih najboljih uloga ostvarila Drew Barrymore (E. T., Charliejevi anđeli 1 i 2), o čemu svjedoči i nominacija za Zlatni globus. Zapažena je i epizodna uloga kasnije istaknutog glumca Jeremyja Daviesa (Hotel od milijun dolara, Spašavanje vojnika Ryana) te također dojmljiv epizodan nastup Joea Dallesandra, nekad zvijezde klasičnih underground filmova Andyja Warhola.


Komentari (0)

Foto