Među jastrebovima (1964)

UNTER GEIERN (Originalni naziv)

avantura vestern

Old Surehand i Winnetou istražuju ubojstvo žene i kćeri čovjeka koji za to krivi Indijance

 
Režija: Alfred Vohrer
Scenarij: Eberhard Keindorff, Johanna Sibelius
Uloge: Stewart Granger, Pierre Brice, Elke Sommer, Götz George, Walter Barnes, ...

Filmografija

Atraktivan i zabavan vestern redatelja Alfreda Vohrera četvrti je film temeljen na serijalu popularnih romana njemačkog književnika Karla Maya koji je stvorio lik Winnetoua.

Kad se s ocem Martinom (W. Barnes) i hrabrim Apašem Winnetuom (P. Brice) vrati iz lova, mladi Martin Baumann (G. George) obiteljski ranč zatekne u plamenu, a majku i sestru ubijene. Iako Winnetou odmah posumnja da iza svega stoji skupina bijelih razbojnika zvanih Jastrebovi, stari Martin Baumann ogorčen je na sve Indijance zbog čega ubrzo napadne šošonskog poglavicu Wokadeha (G. Mitić). Odlučni Old Surehand (S. Granger), čovjek s granice koji u indijansko selo stiže u pratnji privlačne Annie Dillman (E. Sommer), uvjerit će mlađeg Martina da krene u potjeru za pravim ubojicama svoje obitelji. Međutim, ubojice imaju drugi plan: dočepati se zlata koje Annie nosi u pojasu... 

Kao i kultni film "Winnetou", ova filmska koprodukcija većim dijelom snimljena je u Hrvatskoj (kanjon rijeke Krke, Plitvička jezera, Radmanove mlinice kod Omiša). Scenografiju i ovdje, kao i u još šest filmova iz serijala, potpisuje ugledni scenarist, redatelj i scenograf Vladimir Tadej, a u sporednim i epizodnim ulogama nastupa niz popularnih hrvatskih i jugoslavenskih glumaca, od Borisa Dvornika i Ilije Ivezića do Milana Srdoča i Stole Aranđelovića.


Komentari (0)

Foto