Karlin Božić (2007)

KARLAS KABALE (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Obiteljska komedija govori o problemima jedne vrlo moderne obitelji

 
Režija: Charlotte Sachs Bostrup
Scenarij: Ina Bruhn
Uloge: Elena Arndt Jensen, Nikolaj Stovring Hansen, Jonathan Juel Werner, ...

Filmografija

Film "Karlin Božić" bio je na festivalu Robert u Kopenhagenu nominiran za najbolji danski obiteljski film/film za djecu godine, a s uspjehom je prikazan i na drugim filmskim festivalima.

Karla (E. Arndt Jensen) živi s majkom (E. Hillingsø), očuhom i dvojicom nestašne braće. Iako je njezin očuh dobar čovjek te iako voli svoju braću, Karla je nesretna zato što su njezini roditelji rastavljeni i nedostaje joj njezin pravi tata. On je bio alkoholičar zbog čega su se on i majka rastali, no sad već dvije godine nije pio. Vrijeme pred Božić, kad su sve druge obitelji na okupu, posebno je osjetljivo za Karlu, tim više što je u kući ludnica: mama ima virozu, braća su zločestija nego ikad, Karla pokušava preuzeti ulogu domaćice, ali ne uspijeva, a tata je u šoping-centru probao punč i - nastavio piti...

Film "Karlin Božić" jedan je od tri filma o djevojčici Karli. Svi su nadahnuti likom iz romana "Karlas kabale", autorice Renee Toft Simonsen. Prvi je snimljen prema romanu, a druga dva prema originalnim scenarijima, ali s istim likovima.


Komentari (0)

Foto