Mačke ne plešu (1997)

Cats Don't Dance (Originalni naziv)

komedija animirani obiteljski

Avanature skupine hollywoodskih životinja

 
Režija: Mark Dindal
Scenarij: Mark Dindal, Robert Lence
Uloge: Scott Bakula, Jasmine Guy, Natalie Cole, Ashley Peldon

Filmografija

Darovitost, ambicija i upornost sve znače u Hollywoodu – ako niste cool mačak koji sanja o plesu. Svi znaju da svinje ne lete, krave ne pjevaju, a mačke definitivno ne plešu.

Ova animirana obiteljska komedija, blaga parodija filmskih mjuzikala iz 30-ih i 40-ih, prati Dannyja, mačka iz Kokoma u Indiani, koji voli pjevati i plesati te čezne ući u šoubiznis. Jednoga dana Danny odluči poduzeti nešto u vezi sa svojom ambicijom umjesto da samo sanjari, stoga krene u Hollywood uvjeren da za tjedan dana može postati zvijezda.

Međutim Danny brzo postane svjestan da mu vrsta kojoj pripada predstavlja barijeru u „tvornici snova“. Studiji ne mare puno za životinje, čak ni one sa zvjezdanom kvalitetom, a Dannyjev agent uspije mu ugovoriti tek malu ulogu u filmu s ljupkom dječjom zvijezdom Darlom Dimple, za koju se ispostavi da je zločesta razmaženka koja mrzi životinje čim se kamere ugase.

Danny ubrzo upozna nekoliko drugih životinjskih izvođača koji su zaglavili poput njega, uključujući Sawyer, ljupku, ali ciničnu mačku, Woolieja, slona koji svira klavir, Tillie, vodenkonja koji pjeva, i Pudgea, pingvina reproduktivca. Zajedno, životinje se bore da budu prihvaćene i pokažu svijetu što sve mogu.


Komentari (0)

Foto