Živjeti s ludilom: Pet priča (2013)

Call Me Crazy: A Five Film (Originalni naziv)

Pet različitih priča o borbi s mentalnom bolešću

 
Režija: Sharon Maguire, Bonnie Hunt, Laura Dern, ...
Scenarij: Erin Cressida Wilson, Howard J. Morris, ...
Uloge: Brittany Snow, Sarah Hyland, Sofia Vassilieva, Mitch Rouse, Jennifer Hudson

Filmografija

Kroz pet kratkih filmova nazvanih po glavnim likovima – Lucy, Grace, Allison, Eddie i Maggie – snažni odnosi izgrađeni na nadi i pobjedi daju nov uvid u borbu voljene osobe s mentalnom bolešću.

„Lucy“ prati naslovni lik, studenticu prava koja oboli od strašne bolesti shizofrenije i završi u instituciji gdje uz potporu novoga prijatelja te uz lijekove i psihoterapeuta započne put ne samo k ozdravljenju nego i obećavajućoj budućnosti.

„Grace“ istražuje bipolarni poremećaj kroz iskustva tinejdžerice čija je majka bipolarna. „Allison“ isprepleće komediju i obiteljsku dramu u priči o ozdravljenju kad se najstarija kći Lucy vrati kući s liječenja i pokvari Allisonino predstavljanje novoga dečka njihovim roditeljima.

„Eddie“ zadire u svijet depresije kroz oči žene jednoga komičara koja pokušava shvatiti kako njezin popularni muž Eddie može biti tako povučen u sebe i shrvan tugom. U filmu „Maggie“ ratna veteranka vraća se kući iz rata sinu i ocu, ali život joj razori nastup posttraumatskog stresnog poremećaja. Kroza sve to pomaže joj njezina odvjetnica Lucy.


Komentari (0)

Foto