Polarna svjetlost (1997)

NORTHERN LIGHTS (Originalni naziv)

drama

Nakon smrti mlađeg brata Diane Keaton u nasljedstvo dobiva njegova devetogodišnjeg sina

 
Režija: Linda Yellen
Scenarij: John Hoffman
Uloge: Diane Keaton, Maury Chaykin, Joseph Cross, John Hoffman, Kathleen York

Filmografija

Drama "Polarna svjetlost" snimljena je prema dramskom tekstu glumca i pisca Johna Hoffmana. Kao i njezini naoko bizarni, a u stvari jednostavni likovi, i drama je ispod bizarne površine dirljiva priča o dobrim ljudima, koji svoje dobrote nisu ni svjesni.Film je režirala Linda Yellen, iskusna televizijska producentica, koja je za svoj producentski rad nagrađena Emmyjem za film "Playing for Time".

Roberta Blumstein (D. Keaton) živi u New Yorku. Zaposlena je kao telefonistica, a pjevačka karijera odavno je zaboravljena. Iznenada joj umre mlađi brat Frank (T. Cavanagh) i ona putuje na pogreb u White River. Tamo sazna da je Frank njoj i poslovođi u trgovini Benu Rubadueu (M. Chaykin) namijenio posebnu ostavštinu, svojeg sina Jacka (J. Cross)...

Osobito je zanimljiv glavni lik u izvrsnoj interpretciji D. Keaton, koja ovdje ponovno pokazuje svoj komičarski dar. Mali glumac J. Cross za ulogu Jacka nominiran je za nagradu Young Artists. Autor drame, John Hoffman, rođeni Njujorčanin, radio je kao kazališni, televizijski i filmski glumac, a nakon preseljenja u Los Angeles, 1991. godine, počinje njegova uspješna scenaristička karijera (Indianapolis, Queen of the Jews, aka Queen Bess, The Last of Sheila). Podjednako uspješan redateljski debi imao je 2003. godine, s filmom "Good Boy". Nominiran je za Primetime Emmy za scenarij 51. dodjele Oscara, 2009.


Komentari (0)

Foto