Čarobnjakova kuća (1999)

Magician's House (Originalni naziv)

drama obiteljski fantastika

Fantastična priča o borbi dobra i zla, o magiji, životinjama koje govore te putovanju kroz vrijeme

 
Režija: Paul Lynch
Scenarij: William Corlett
Uloge: Ian Richardson, Neil Pearson, Siân Phillips, Katie Stuart, ...

Filmografija

U ovoj pustolovnoj seriji u kojoj se srednjovjekovna alkemija susreće s tehnologijom iz 1990-ih pozornost je posvećena brojnim temama kao što su disfunkcionalna moderna obitelj, borba za zaštitu životinja i globalno uništavanje prirode, ublažene zabavnim zgodama čarobnjakovih ljubimaca.

RADNJA
12-godišnja Mary Green i njezini rođaci William (13) i Alice Constant (10) provode božićne praznike u kući Maryina oca. Zlatna kuća je drevno kameno zdanje u šumama Zlatne doline na englesko-velškoj granici. Djeca ovdje susreću Stephena Tylera, čarobnjaka koji je doputovao iz 400 godina udaljene prošlosti. On je čekao upravo njih ne bi li mu pomogli spasiti Zlatnu dolinu i rijetku vrstu zlatnog jazavca koji u njoj živi. Djeca uskoro uranjaju u svijet pun čarolije i pustolovine u kojemu mogu letjeti poput ptice ili trčati poljem vješto i brzo poput lisice, te u kojemu životinje govore ako znate slušati. U međuvremenu, Mary se mora pomiriti s činjenicom da Phoebe, nova djevojka njezina oca, čeka dijete. Čarobnjak Tyler se želi pobrinuti da se Phoebino dijete rodi na sigurnom, jer to će dijete jednoga dana postati čuvarem Zlatne doline. U drevnoj borbi između dobra i zla dolazi do sukoba različitih svjetova, prošlosti i sadašnjosti. Tyler je prisiljen suočiti se sa svojom ambicioznim učenikom Mordenom, a tijekom tog napetog sukoba na kocki se nađe i sudbina same Zlatne doline...
 
O SNIMANJU
Serija je snimljena u britansko-kanadskoj koprodukciji, uz suradnju vodeće britanske nezavisne filmske kompanije Kudos i kanadske filmske kuće Forefront Productions, a financirana je uz pomoć brojnih organizacija kao što je npr. The Children's Film and Television Foundation. Serija je snimljena u samo šest tjedana u Kanadi, na otoku Vancouveru koji ovom prigodom predstavlja područje velške granice i u dvorcu Hatly (dio kampusa Sveučilišta Royal Roads) koji predstavlja Zlatnu kuću.
 
NAGRADE
  1. Međunarodna nagrada Emmy za najbolju seriju za djecu i mlade, 2000.;
  2. Nagrada Britanske filmske akademije za film ili TV seriju za djecu, 2000.;
  3. Nominacija za nagradu BAFTA-a u kategoriji dramske serije.

 


Komentari (0)

Foto