Mislim da volim svoju ženu (2007)

I Think I Love My Wife (Originalni naziv)

komedija romantika

Chris Rock režira i glumi u remakeu filma Erica Rohmera "Chloe in the afternoon" iz 1972

 
Režija: Chris Rock
Scenarij: Chris Rock, Louis C.K.
Uloge: Chris Rock, Kerry Washington, Gina Torres, Steve Buscemi, Edward Herrmann...

Filmografija

I Think I Love My Wife vrlo je uspješan remake filma francuskog novovalnog redatelja Erica Rohmera L'amour l'apres-midi iz 1972., koji je osuvremenjen i začinjen originalnim humorom redatelja i u ovom filmu glavnoga glumca Chrisa Rocka, inače prije filmske karijere poznatog i uspješnog stand-up komičara.

Richard Cooper (C. Rock) je u srednjim godinama. Oženjen je lijepom Brendom (G. Torres) s kojom ima dvoje male djece, radi na Manhattanu, ima lijepu kuću. Međutim, Richard je duboko nezadovoljan i frustriran jer Brendi više nije do seksa dok se njemu cijeli svijet vrti upravo oko seksa. Nezadovoljan, ali privržen, Richard mašta i preispituje sebe zašto se uopće oženio. Jednog dana sretne lijepu i seksi Nikkie (G. Torres), bivšu djevojku njegovog prijatelja, koja ga počne redovito posjećivati u uredu te mu prepričava ljubavne probleme. Ubrzo postaje jasno da Nikkine namjere nisu samo prijateljske...
Pričom o Richardu, Brendi i Nikkie autor se zapravo bavi temom modernog braka koji pati od niza iskušenja uslijed ostvarivanja brojnih ciljeva poput karijere, djece, novca, statusa, koji ujedno čine nemogući pritisak na bračnu zajednicu. No Chris Rock se ne bavi ovom temom podižući dramatičan ton već okreće na humor i ironiju što filmu donosi lakoću gledanja.

Komentari (0)

Foto