JFK: Slučajni pucanj (2013)

JFK: The Smoking Gun (Originalni naziv)

dokumentarni povijesni

Jedno od najčešće postavljanih pitanja 20.st. je: Tko je ubio JFK-a?

 
Režija: Malcolm Mcdonald
Scenarij: Steve Lucas
Uloge: Alex Ivanovici, Howard Donahue, Colin McLaren, Colleen Lorenzen

Filmografija

Ovaj dokumentarni film koristi logiku, razum i vremenski isprobane istražiteljske tehnike kako bi razriješio zločin koji jednako intrigantan danas kao što je bio i prije 50 godina kada se dogodio.

75% Amerikanaca još uvijek odbija povjerovati u službenu priču o smrti predsjednika John F. Kennedyja. Oni ne vjeruju kako ga nije ubila jedna samostalna osoba već da iza toga stoji cijela urota u koju je upleteno više ljudi. No kako to može biti istina? Na koji način jedan tako poznati i javni zločin, kojem je svjedočilo puno ljudi i koji su mnogi istraživali, i dalje može ostati misterij? To je ono što je veteran australske policije, detektiv Colin McLaren odlučio otkriti. Pratimo ponovnu forenzičku istragu starog slučaja koja nas vraća pedeset godina u prošlost, u Dallas, SAD, u nadi da će kroz nove istrage otkriti pravu istinu iza smrti JFK-a.

Film "JFK: Slučajni pucanj" temeljen je na višegodišnjim istraživanjima struč­njaka za oružje Howarda Donahuea i detektiva Colina McLarena i predstav­lja hladni znanstveni pristup i čistu forenzičku analizu atentata na predsjednika Kennedyja. Rezultati tih istraga pokazuju da je Oswald uistinu pucao i pogodio predsjednika Kennedyja i guvernera Johna Connallyja. Međutim, metak koji je predsjednika pogodio u glavu, znači onaj smrtonosni hitac, ispaljen je iz puške AR-15. Slučajno ga je ispalio agent tajne službe George Hickey, koji se nalazio na stražnjem sjedalu automobila u pratnji predsjedničke limuzine.


Komentari (0)

Foto