Azil (2005)

Asylum (Originalni naziv)

triler

Žena psihijatra se zaljubi u umjetnika koji je zatvoren zbog ubojstva žene iz ljubomore

 
Režija: David Mackenzie
Scenarij: Patrick McGrath, Patrick Marber
Uloge: Natasha Richardson, Ian McKellen, Hugh Bonneville, Joss Ackland, ...

Filmografija

Mjesto radnje MacKenzievog filma je zatvorska ludnica, bolnica visokog stupnja sigurnosti u sjevernoj Engleskoj 1959. godine. Ambiciozan psihijatar Max (Hugh Bonneville) dobije posao u bolnici te povede i svoju suprugu Stellu (Natasha Richardson) i malog sina kako bi tamo živjeli. Stella upoznaje umjetnika Edgara koji je zatvoren zbog ubojstva žene u ljubomornom bijesnom ispadu te prema njemu počinje razvijati jake osjećaje...

Max (Hugh Bonneville) je ambiciozan psihijatar koji dobiva posao u zatvorskoj bolnici. S njim dolaze živjeti I njegova supruga Stella (Natasha Richardson) I mali sin. Neobičan novi dom građen u gotičkom stilu i ludilo koje ih okružuje počinje čudno djelovati na Stellu.

Upoznaje zatvorenika Edgara, umjetnika koji je zatvoren zbog ubojstva žene u ljubomornom bijesnom ispadu. Prema njemu počinje razvijati jake osjećaje i čini joj se da je ponovo živa zbog novih uzbuđenja koje osjeća. Dr. Peter Cleave (Ian McKellen) je stariji psihijatar koji nije unaprijeđen zbog Maxovog dolaska. On je stručnjak za manipulaciju I sada sa zanimanjem promatra novu situaciju. Nakon što Edgar bježi I njihova tajna veza biva otkrivena, Stella odlučuje nastaviti vezu s ljubavnikom, bez obzira na posljedice.


Komentari (0)

Foto