Gnijezdo stršljenova (2012)

Hornet's Nest (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Ne dirajte u osinje gnijezdo jer vam ubod ne gine

 
Režija: Millicent Shelton
Scenarij: Dee Johnson
Uloge: Sherry Stringfield, Robbie Amell, Michael Boatman, Michael B. Silver, ...

Filmografija

Prva istoimena knjiga ove autorice izašla je 1997. godine, a ime je dobila po tome što je grad u kojem je smještena radnja (Charlotte, Sjeverna Karolina) tijekom Američkog rata za neovisnost (1775. - 1783.) bio poznat kao 'osinje gnijezdo pobune'.

Priča nas vodi u samo srce grada Charlotte u Sjevernoj Karolini gdje upoznajemo troje junaka. Policijska načelnica Judy Hammer (Virginia Madsen) i njezina zamjenica Virginia West (Sherry Stringfield) odlučne su riješiti niz ubojstava u Sjevernoj Karolini. Serijski ubojica obrušio se na biznismene koji posjećuju Charlotte te policija slučaj tretira kao apsolutni prioritet, nadajući se da može zaustaviti ubojicu prije nego što počini novi zločin. Judy dodjeljuje mladog reportera Andyja Brazila (Robbie Amell) kao partnera Viriginiji s čime se ona nikako ne slaže...

Patricia Cornwell najpoznatija je po seriji romana o doktorici i forenzičarki Kay Scarpetta koji su imali veliki utjecaj na neke od najpoznatijih svjetskih kriminalističkih drama poput CSI i Zaboravljeni slučaj.


Komentari (0)

Foto