Iza rešetaka (1989)

Lock Up (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Zatvorenik pokušava preživjeti sva iživljavanja koja mu priređuje sadistički upravitelj

 
Režija: John Flynn
Scenarij: Jeb Stuart, Richard Smith
Uloge: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham, ...

Filmografija

Franku Leoneu (Sylvester Stallone) bliži se dan izlaska iz zatvora koji je služio zbog lakšeg kaznenog djela. Baš prije prava puštanja na uvjetnu slobodu u zatvor dolazi upravitelj Drumgoole (Donald Sutherland) čiju je karijeru javno osramotio Leone, a sada se osobno došao uvjeriti da više nikada ne vidi danje svjetlo.

Frank Leone (Sylvester Stallone) približava se kraju izdržavanja zatvorske kazne za relativno manje krivično djelo. Uvjeti u zatvoru prilično su dobri, a bolji život i sloboda, uz malo strpljenja, nadomak su mu ruke. No iznenada je premješten u drugi zatvor, potpuno drugačiji od onog na koji je navikao. Naime, nakon što je Leon pobjegao iz zatvora, kojim je upravljajo Drumgoole, upravitelj je dobio posao u zatvoru koji uspoređuju s paklom na Zemlji. Drumgoole ne može oprostiti Leonu što ga je osramotio te mu sada konačno u "svom" zatvoru želi pokazati što znači svaki dan provoditi na tom, i od Boga zaboravljenom, mjestu.
U rukama scenarista filmova "Umri muški”, Bjegunac” i" Opravdane sumnje”, Jeba Stuarta, te Richarda Smitha i Henryja Rosenbauma snimljen je odlični kriminalistički triler koji kritika i javnost jednoglasno smatraju jednim od najboljih Stalloneovih nastupa karijere. Sly se u filmu dokazao kao zaista prvoklasan glumac, a društvo mu je pravila filmska legenda, koja u roli sadističkog ravnatelja jednostavno briljira. Bez pretjeranog nasilja i akcijskih prenemaganja, film funkcionira kao triler, ali i kao vrlo dobra drama s odličnim glumački izvedbama. Pa su tako, osim Slyja i Sutherlanda, tu i Tom Sizemore kao nervozni Slyov zatvorski kolega, Larry Romano, Frank McRae, Sonny Landham te Darlanne Fluegal, William Allen Young, Jordan Lund i Danny Trejo, koji zatvaraju impresivnu postavu.

Komentari (1)

Foto