Rocky 2 (1979)

Rocky II (Originalni naziv)

drama sport

Nakon što je porazio svjetskog boksačkog prvaka R. Balboa mora prihvatiti uzvratni meč

 
Režija: Sylvester Stallone
Scenarij: Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith

Filmografija

Lik Rockyja Balboe jedan je od onih filmskih kanonskih likova, koji istu reakciju prepoznavanja i divljenja izaziva na svakom kraju naše planete, bivajući simbol ustrajnosti, strpljenja, odlučnosti i hrabrosti. Sasvim je logično kako se nakon ogromnog uspjeha prvoga, sveprisutnog dijela, popularni Sly odlučio i na nastavak, i to u trojakoj ulozi redatelja, scenarista i glavnoga glumca. Jednako fokusiran na sportske elemente trenažnog procesa i same boksačke vještine, kao i na obiteljsku dramu o odricanju i podržavanju.

U razdoblju nakon proslavljenog meča za krunu svjetskoga boksačkog prvaka, Rocky Balboa (Sylvester Stallone) uživa u svome uspjehu i novcu koji je njime zaradio, tek neznatno nezadovoljan time što je meč bio proglašen neriješenim pa je naslov prvaka ostao u posjedu Apolla Creeda (Carl Weathers). Nije to ništa što brak s Adrian (Talia Shire) i mogućnost lagodne budućnosti neće nadoknaditi, ali kada se planirana uloga u unosnoj televizijskoj reklami izjalovi, Rocky je primoran zaposliti se u tvrtki za pakiranje mesa, u kojoj uskoro dobija otkaz. Kada se Rockyju učini da je situacija postala bezizlazna, stiže mu neočekivani poziv na revanš s Apollom, koji se ne može pomiriti s ishodom prvog meča te pričama kako je rezultat bio namješten. Adrian se toj ideji oštro protivi, kao i doktori koji upozoravaju Rockyja kako bi borba mogla imati pogubne posljedice po njegov vid. Ali Rocky zna kako je boks jedino u čemu je zaista dobar i vraća se treningu. Ovaj se put ni on neće pomiriti s neriješenim ishodom.
Film "Rocky 2" doista pripada u onu rijetku skupinu nastavaka koji se pred originalnim naslovom nemaju ni za što sramiti, ako već i nisu bolji. Gotovo trideset godina nakon što je snimljen, "Rocky 2" još je uvijek jednako zanimljiv, napet i poučan, pa ćemo ga se sa zadovoljstvom prisjetiti.

Komentari (8)

Foto