Ikona (2005)

Icon (Originalni naziv)

triler

Kaotično stanje u Rusiji za nekolicinu je prava prilika za profit

 
Režija: Charles Martin Smith
Scenarij: Frederick Forsyth, Adam Armus
Uloge: Patrick Swayze, Patrick Bergin, Michael York, Annika Peterson, Ben Cross, ...

Filmografija

Kaos i rasulo koje je zahvatilo zemlju večini stanovnika je nepodnošljivo . Ipak za nekolicinu ljudi to je prava prilika za osobno profit i trgovinu oružijem...

Rusija je na rubu anarhije i predsjednik je nemoćan. Zemlju zahvaćaju glad, inflacija, kriminal i korupcija, a ulicama haraju horde nezaposlenih pobunjenika. Ali novonastali kaos odgovara bogatom predsjedničkom kandidatu Igoru Komarovu (Patrick Bergin). Nemirnim masama Komarov obeća zakon, red i prosperitet. Spreman na sve kako bi osigurao svoju pobjedu, čak je zaposlio američkog političkog savjetnika Harveyja Blackledgea (Jeff Fahey).

No tko je Igor Komarov? Pravu istinu zna Jason Monk (Patrick Swayze), bivši agent CIA-e. Njega su međunarodne obavještajne službe, koje vodi sir Nigel Irvine (Michael York), pozvale da otkrije tko stoji iza krađe biološkog oružja. Na mjesto zločina pozvana je i detektivka Sonia Astrova (Annika Peterson). Budući da ne vjeruje u istragu koju provodi direktor FSB-a, Anotoli Grishin (Ben Cross), ona pristane raditi s Monkom kako bi otkrila istinu.

Dvojac ubrzo nailazi na Komarov tajni Manifest o novoj Rusiji koji govori o povratku diktature, vojnom proširenju i etničkom čišćenju.
Monk se mora suočiti s više problema. S jedne strane, javnosti mora otkriti istinu o Komarovu prije predsjedničkih izbora, ali i suočiti se s vlastitom prošlošću i vremenom koje je proveo u Rusiji tijekom hladnog rata. No sile koje ga žele uništiti i nemilosrdne su, a vremena je sve manje.


Komentari (1)

Foto