Izborni dani (1999)

Election (Originalni naziv)

komedija

Isprva regularna izborna utrka na srednjoškolskim izborima pretvara se u prljavu igru

 
Režija: Alexander Payne
Scenarij: Alexander Payne, Tom Perrotta
Uloge: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Jessica Campbell, Chris Klein, ...

Filmografija

Naizgled predvidivi srednjoškolski izbori pretvaraju se u okrutnu borbu za prevlast.Kandidati ne biraju sredstva za ostvarenje svog cilja,pobjede...

U srednjoj školi Carver u Omahi Tracy Flick (Reese Witherspoon) možda nije najbolja, ali je svakako najaktivnija učenica u školi. Njezina predanost izvanškolskim aktivnostima i promociji vlastite ličnosti treba kulminirati u njenoj kampanji za izbor predsjednika učeničkog vijeća. S obzirom da nema nikakvih protukandidata, taj se izbor čini gotovom stvari i važnim korakom u budućoj političkoj karijeri.
Time nije oduševljen njen idealistički profesor povijesti Jim McAllister (Matthew Broderick). Njegovog je najboljeg prijatelja i kolegu ljubavna afera s Tracy Flick koštala karijere i obitelji. Uvjeren kako bi rutinski izbor Tracy značio negaciju svih ideala koje propovijeda u svojoj učionici, on joj odlučuje stvoriti konkurenciju u liku ne baš bistrog, ali popularnog ragbijaša Paula Metzlera (Klein).
No, situaciju komplicira Paulova sestra Tammy (Campbell), koja, uvrijeđena što je Paul oteo djevojku njezinu bratu nastoji napakostiti vlastitom kandidaturom. Rutinski i beznačajni izbori u srednjoj školi se pretvaraju u koloplet intriga, pri čemu svi sudionici gube moralni kompas i ne biraju sredstva za pobjedu.

Komentari (2)

Foto