Prekid (1998)

BREAK UP (Originalni naziv)

triler drama

Žena koju muž brutalno premlaćuje sprema osvetu kad sazna da je muž lažirao svoju smrt

 
Režija: Paul Marcus
Scenarij: Anne Amanda Opotowsky
Uloge: Bridget Fonda, Kiefer Sutherland, Hart Bochner, Penelope Ann Miller, ...

Filmografija

Tiha izdaja, smrtonosna strast, slatka osveta - Bridget Fonda pristaje na prekid, ali isključivo pod svojim uvjetima.Triler paranoidne, iznimno nelagodne atmosfere, "Prekid“ je film koji govori o snazi glavne junakinje uslijed situacije u kojoj joj malo tko može doista pomoći...

Jimmy Dade (Bridget Fonda) udana je za nasilnog Franka (Hart Bochner), ali neko vrijeme priprema uvjete za svoj odlazak. Već godinu dana gluha na jedno uho, što je posljedica jednog od brojnih mlaćenja, Jimmy konačno završi u bolnici, ali ubrzo doznaje kako je policija u potopljenom automobilu njezina supruga pronašla mrtvo tijelo. Jimmy se seli svojoj sestri, gdje saznaje kako joj je netko ispraznio cijeli bankovni račun pa pomišlja kako Frank zapravo nije mrtav.

Bridget Fonda doista je sjajna kao isprva preplašena, a kasnije odlučna Jimmy, te upravo oko njezina prvorazrednog nastupa redatelj Paul Marcus i gradi cijeli film. Jednako tako je uvjerljiv i Hart Bochner kao nasilni suprug, dok ostatak postave čine, među ostalima, i Kiefer Sutherland, Penelope Ann Miller i Tippi Hedren.


Komentari (0)

Foto