Doktor Dolittle 2 (2001)

DR. DOLITTLE 2 (Originalni naziv)

komedija obiteljski

E. Murphy mora cirkuskog medvjeda vratiti u njegovo prirodno stanište kako bi spasio šumu

 
Režija: Steve Carr
Scenarij: Larry Levin, Hugh Lofting
Uloge: Eddie Murphy, Kristen Wilson, Raven-Symoné, Kyla Pratt, Lil' Zane, ...

Filmografija

Nastavak hita "Doktor Dolittle" snimljen je četiri godine nakon velikog uspjeha prvog dijela, koji je postao svjetski hit. Dr. Dolittlea ponovno glumi raspoloženi Eddie Murphy, a film je zanimljiv i po tome što spaja obiteljsku tematiku s društvenim, ponajprije ekološkim angažmanom. Dakako, vedri humorni tonovi dominiraju ovim simpatičnim filmom.

U ime svih životinja iz šume dabar zatraži pomoć od doktora Dolittlea u da spriječi nastojanja beskrupuloznog mogula Pottera, koji želi uništiti šumsko područje u Kaliforniji, gdje te životinje obitavaju. Doktor smisli plan po kojem će nagovoriti medvjeda zabavljača Archieja, pripadnika rijetke vrste medvjeda, da se vrati životu u prirodi i tamo s medvjedicom Evom začne potomstvo, zbog čega bi šuma došla pod zaštitu države kao utočište zaštićene vrste.
Archie pristane na plan, a i nadležni sud prihvati Dolittleove argumente, s tim da mu daje određen rok za provedbu eksperimenta. Dolittle i njegova obitelj - supruga Lisa i kćeri Charisse i Maya - privremeno se sele u šumu, gdje doktor pokušava podučiti Archieja životu u prirodi...
Čini se da su priče Hugha Loftinga (1886.-1947.) o neobičnom doktoru za životinje neiscrpna inspiracija za sve generacije filmskih autora, kao što imaju svoje čitatelje u svim naraštajima djece.

Komentari (0)

Foto