Plaćenik (1995)

MAN WITH A GUN (Originalni naziv)

akcija triler drama

Dilema plaćenog ubojice između ljubavi i posla

 
Režija: David Wyles
Scenarij: Hugh C. Rae, Laurie Finstad-Knizhnik
Uloge: Michael Madsen, Jennifer Tilly, Gary Busey, Robert Loggia, Ian Tracey

Filmografija

"Plaćenik" redatelja Davida Wylesa temeljen je na relativno uspješnom šund romanu Hugha C. Raea. Baš kao i izvornik, film nije pretjerano originalan, ali je zato izrazito uvjerljiv, ponajprije zbog doista odlične glumačke postave, koju predvodi kultni Michael Madsen...

Između ucjene i izdaje nalazi se sjajna prilika za ubojstvo, pokazat će nam okorjeli plaćenik Michael Madsen u zanimljivom trileru redatelja Davida Wylesa. John Hardin (Michael Madsen) profesionalni je plaćenik koji radi za moćnog mafijaša Jacka Rushtona (Gary Busey), koji je upravo odlučio ubiti svoju prelijepu i nevjernu suprugu Renu (Jennifer Tilly).

Johnu se sve to nimalo ne sviđa jer je upravo on Renin ljubavnik te se sada nalazi rastrgan između ljubavi i osjećaja dužnosti. Rena pronalazi rješenje u pokušaju nagovaranja Johna da ubije njezinu sestru blizanku, no on to nikako ne može učiniti.

Iako se rasplet ovog trilera može nazrijeti već nakon nekoliko minuta filma, on zbog toga ne pruža ništa manje uživanja obožavateljima žanra.

 


Komentari (0)

Foto