40 dana bez komada (2002)

40 Days and 40 Nights (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Teško proživljeni period života mladića koji se odrekao seksa na 40 dana

 
Režija: Michael Lehmann
Scenarij: Rob Perez
Uloge: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon, Paulo Costanzo, Adam Trese, ...

Filmografija

40 dana bez komada opisuje mladića koji se odlučuje na 40 dana bez seksa, kontakta, pa ni malog poljupca. Sve bi to još bilo donekle podnošljivo da Matt nije u tom teškom periodu odricanja za njega upoznao ženu svojih snova.

Nakon što ga je prije nekoliko mjeseci djevojka ostavila samo kako bi se ubrzo bila zaručila s nekime drugim, Matt (Josh Hartnett) se potpuno povukao u sebe. Iako je vrlo zgodan, pristupačan i duhovit, te ne bi trebao imati nikakvoga problema u osvajanju djevojaka, i dalje je opsjednut bivšom djevojkom. Jednoga dana zaključi kako će pravu perspektivu doseći tek ako se potpuno odrekne seksa - uključujući i samozadovoljavanje, pa čak i ljubljenje! Međutim, već nakon prvih nekoliko od planiranih 40 dana posta Matt upozna prekrasnu Ericu (Shannyn Sossamon) u koju se zaljubi. Ali, zavjet koji je uzeo smatra osobnim, te joj ništa ne govori...
Iako opisani zaplet lako može nagnati na pomisao kako je riječ o kakvoj paprenoj komediji braće Farrelly, prava se istina međutim nalazi na sasvim suprotnom polu komedije - onome romantičnom. "40 dana bez komada" redatelja Michaela Lehmanna doista se temelji na originalnoj ideji, no prava kvaliteta filma leži u njenoj izvedbi. Lehmann jednakom lakoćom gledatelje nasmijava i režira romantične scene uz koje ćete se lako prisjetiti svojih prvih poljubaca i vremenu tijekom kojega ste ih čekali. Kao par koji se privlači i odbija, Josh Hartnett i Shannyn Sossamon doista odaju dojam kako međusobna kemija nije bila samo rezultat scenarija.

Komentari (11)

Foto