Paklena vožnja (1997)

DRIVE (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Tajanstveni muškarac koji ima ugrađen vrijedan biološki mikročip bori se za vlastiti život

 
Režija: Steve Wong
Scenarij: Scott Phillips
Uloge: Mark Dacascos, Kadeem Hardison, John-Pyper Ferguson, Brittany Murphy

Filmografija

"Paklena vožnja" jedno je od najboljih ostvarenja popularnog borca i glumca Marka Dacascosa (Vučje bratstvo), bivšeg europskog prvaka u karateu i kung fuu. Zbog uobičajeno efektnog Dacascosova nastupa, za što je najzaslužniji redatelj filma Steve Wong, koji u "Paklenoj vožnji" vješto spaja brojne žanrove poput borilačkog filma, fantastike i komedije, kao i hongkonšku i američku filmsku tradiciju.

Tajanstveni Toby Wong (M. Dacascos) bježi iz Hong Konga u Ameriku, putujući kao slijepi putnik brodom u San Francisco. Odmah po dolasku Wonga na doku luke čekaju brojni plaćeni ubojice, od kojih se spašava otimajući automobil besposlenog crnca Malika (K. Hardison), sileći vozača da mu pomogne na putu u Los Angeles.Wong je svima zanimljiva meta, jer je u njegovo tijelo ugrađen biološki mikročip, koji mu omogućuje natprirodne borilačke sposobnosti, a jedan kupac iz Los Angelesa za čip mu nudi čak 5 milijuna dolara...

Uz Dacascosa nastupaju zanimljivi glumci od koji posebno valja izdvojiti popularnu Brittany Murphy (Djevojke s Beverly Hillsa, 8 milja). Uzbudljiv, duhoviti i raskošno koreografirani film nagrađen je na uglednom filmskom festivalu Fant-Asia.


Komentari (0)

Foto