Bilo jednom... ljudsko tijelo (1986)

Il était une fois... la vie (Originalni naziv)

animirani

Edukativna animirana serija koja nam objašnjava kako funkcionira ljudsko tijelo

 
Režija: Albert Barillé
Scenarij: Albert Barillé
Uloge: Roger Carel, Marie-Laure Beneston, Alain Dorval, Gilles Laurent, ...

Filmografija

"Moje tijelo" je francuska televizijska serija koja na djeci prihvatljiv način objašnjava funkcije ljudskoga tijela. Glavni glumci su eritrociti, leukociti, bakterije, virusi i sl.

Osmišljena kao edukativna emisija namijenjena djeci, "Moje tijelo" teži na slikoviti i maštoviti način objasniti složene znanstvene i biološke radnje koje se odigravaju unutar ljudskog organizma, otvarajući istovremeno i pitanje odnosa ljudi i životinja te lanca života i zakona prirode. 

Govori nam o avanturama mladića Pierrota i njegovih prijatelja koji ulaze u razne stadije svog života i time uče o složenosti njihova tijela i evoluciji.

Znanstvene činjenice i kemijski procesi predstavljeni su kroz animirane likove Maestra i njegovih vjernih suradnika Stanica, koje vode računa o ljudskom organizmu kao kompleksnoj jedinici, precizno organiziranom stroju u kojem vlada red i disciplina. Kao metafora borbe čovjeka za očuvanje vlastitog zdravlja, vojska Stanica, Vitamina i Leukocita pod vodstvom Maestra suprotstavlja se zlim i opasnim Virusima i Bakterijama koje prijete našem organizmu. 
 
Kroz svaku epizodu se djeci otkriva kako se razvija i kako funkcionira ljudsko tijelo, istovremeno ukazujući na sve opasnosti sa kojima se organizam suočava, kao i na značaj odgovornosti i svjesnosti prema zdravlju i zdravom načinu života.

Komentari (1)

Foto