Od kolijevke pa do groba (2003)

CRADLE 2 THE GRAVE (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Detektiv i vođa uličnih kriminalaca se udružuju kako bi savladali zajedničkog neprijatelja

 
Režija: Andrzej Bartkowiak
Scenarij: John O'Brien
Uloge: Jet Li, DMX, Kelly Hu, Anthony Anderson, Tom Arnold, Mark Dacascos, ...

Filmografija

Borilačka zvijezda Jet Li i hip-hop velikan DMX vode nas na ulice pune zločina na kojima mogu preživjeti samo oni koji se drže svoje riječi.

Vođa iskusnih i spretnih uličnih kriminalaca Tony Fait (DMX) sukobi se s tajvanskim detektivom Suom (Jet Li), no obojica shvaćaju kako imaju zajedničkog neprijatelja te se odluče udružiti, unatoč negodovanjima svojih kolega. Naime, dvostruki agent kojeg Su goni kidnapirao je Faitovu kćer, za čiju zamjenu traži pošiljku crnih dijamanata koju je Fait ukrao sa svojom bandom. Fait i Su ubrzo shvaćaju kako je riječ o dijamantima koji bi trebali biti iskorišteni za novo, smrtonosno oružje nesagledivih razmjera.
Iako izgrađen oko prepoznatljivih i čestih motiva akcijskog žanra, "Od kolijevke pa do groba", redatelja Andrzeja Bartkowiaka odličan je film kojem tempo ne opada tijekom cijelog trajanja i koji gledatelja ne prestaje iznenađivati i zabavljati sve do samoga kraja.
Spajajući elemente akcijskog filma, borilačke vještine, obiteljske drame i trilera u atraktivan spoj dvaju različitih kultura, Bartkowiak je dobio film koji vrtoglavu estetiku videospotova te privlačnost urbane hip-hop kulture na veliki ekran prebacuje bez ostatka. Jet Li se i ovom ulogom dokazao kao jedini legitimni nasljednik velikih Brucea Leeja i Jackieja Chana, a cijenjeni je reper DMX pokazao kako izreka da u svakom pravom reperu leži i dobar glumac nije nimalo bezazlena. Uz njih, glumačku postavu filma čini cijeli niz poznatih imena, kao što su Mark Dacascos, ovaj put u ulozi negativca, komičar Tom Arnold te ljepotice Kelly Hu i Gabrielle Union.

Komentari (3)

Foto