Osveta na mafijaški (2002)

Avenging Angelo (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Nakon ubojstva mafijaškog bossa njegova kćer (Madeleine Stove) kreće u osvetu

 
Režija: Martyn Burke
Scenarij: Will Aldis
Uloge: Sylvester Stallone, Madeleine Stowe, Anthony Quinn, Raoul Bova, ...

Filmografija

Osmišljen kao spoj kriminalističke drame i romantične komedije film je režirao Kanađanin Martyn Burke, najpoznatiji po svojim TV filmovima i dokumentarcima (Pirates of Silicon Valley, Witnesses). Poigravajući se žanrovskim obrascima, motivima poznatima iz filmova o mafijašima te romantičnim dvojbama središnjeg ženskog lika, redatelj se predstavio dopadljivim ostvarenjem čiji je vodeći adut atraktivna glumačka ekipa.

Frankie Delano (S. Stallone) tjelesni je čuvar postarijeg Angela Allieghierija (A. Quinn) koji je godinama na čelu mafijaške organizacije. Vjeran svom šefu Frankie ne može oprostiti sebi što ga je na trenutak ostavio bez zaštite, što je iskoristio profesionalni ubojica Bruno (B. Gardell) i likvidirao Angela. Nastojeći održati riječ koju je dao ubijenom šefu, Frankie posjeti njegovu kćer Jennifer (M. Stowe) koja nije ni znala da ima oca mafijaša. Osiguravši joj zaštitu, Frankie se malo-pomalo zbliži s novom štićenicom koja upravo prolazi kroz rastavu od supruga Kipa (H. Van Gorkum). I dok Jennifer odluči pronaći ubojice svog oca sumnjajući na suparničku bandu koju vodi Lucio Malatesta (G. Touliatos), pozornost joj privuče zagonetni romanopisac Marcello (R. Bova) s kojim otputuje na Siciliju...

Ovaj film ostat će upamćen po posljednjoj ulozi velikog američkog glumca meksičkog podrijetla Anthonyja Quinna (1915.-2001.). Dvostruki dobitnik Oscara (Viva Zapata!, Žudnja za životom) i nezaboravan kao Grk Zorba, Quinn je preminuo godinu dana prije premijere filma.

Glumačku ekipu uz A. Quinna čini zvijezda serijala Rocky i Rambo S. Stallone te M. Stowe (Kratki rezovi, Dvanaest majmuna). U filmu nastupa i talijanski glumac R. Bova koji sve češće glumi i u američkim projektima za veliki i mali ekran (Pod suncem Toskane). Film je snimljen na lokacijama u SAD-u, Kanadi i Italiji, a poznatu ekipu upotpunjuje ime skladatelja i oskarovca Billa Contija (Put u svemir, Samo za tvoje oči) koji je sa Stalloneom surađivao i na Rockyju.


Komentari (0)

Foto