četvrtak, 20.05.2021 23:04

Most (2011)

BRON / BROEN (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Ubojstvo političarke pretvorit će se u misteriozni i napeti slučaj koji će promijeniti sve

sez.4 ep.1Ispod mosta Pepparholm u Kopenhagenu pronađeno je tijelo brutalno ubijene žene. Ispostavilo se da je riječ o Margrethe Thormod, ravnateljici danske Službe za imigraciju. Motiv je možda skandal oko nedavne odluke o deportaciji koji je Margrethu pogodio i na osobnoj razini. Henrik Sabroe počinje istraživati groteskno ubojstvo s kolegom Jonasom Mandrupom. Henriku nedostaje kolegica i prijateljica Saga Norén koja je u ženskom zatvoru u švedskom Ystadu zbog ubojstva majke. Henrik ju posjećuje koliko može i želi da mu pomogne s novim slučajem, ali Saga ističe da ne smije jer više nije policajka. U ovoj sezoni i Henrik i Saga pate na osobnoj razini, njihovo prijateljstvo suočava se s teškoćama, a događaji iz prošlosti će ih opet sustići i do kraja sezone ni za Henrika ni za Sagu više ništa neće biti isto. Kriminalističku seriju "Most" osmislio je Hans Rosenfeldt i za nju napisao scenarij, a zajednički su je producirali državna švedska i danska televizija. Serija je emitirana u više od 100 zemalja. Kada je četvrta sezona započela s emitiranjem 1. siječnja 2018. u skandinavskim zemljama, Rosenfeldt je potvrdio da je ona i posljednja. Scenarij je takav da se sve nedovršene priče iz prošlih sezona privode kraju. --- Tijelo ravnateljice danske Službe za imigraciju pronađeno je blizu mosta između Danske i Švedske. Budući da je Saga u zatvoru zbog ubojstva majke, istragu vodi Henrik sa svojim novim partnerom Jonasom.
 
Režija: N/A
Scenarij: Hans Rosenfeld, Björn Stein
Uloge: Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Ellen Hillings, Puk Scharbau

Filmografija

Žensko tijelo otkriveno na mostu koji označava granicu između Švedske i Danske pokazat će da je to najkompliciraniji slučaj s kojim su se ovi detektivi susreli. No, to je samo početak plana ubojice koji samog sebe naziva Teroristom istine i koji želi vlastima otvoriti oči...

Na mostu preko morskog prolaza Öresund, na samoj granici Danske i Švedske, pronađena je ubijena žena. Švedska i danska policija zajedno rješavaju slučaj. Dvoje policajaca iz tih dviju zemalja prvi put se susreću. Pokazuje se da se ne radi o jednom, već o dva ubojstva. Ubojica je prepolovio tijela ubijenih i spojio ih u jedno tijelo. To dvostruko ubojstvo početak je dotad neviđenog vala nasilja. Švedska i danska policija u utrci su s vremenom i u borbi s nadmoćnim neprijateljem. Očajnički pokušavaju pronaći ubojicu koji prelazi sve granice zločina da bi prenio svoju poruku. Kada sve završi, životi likova više neće ostati isti... Švedsko-dansku seriju hvali i kritika i publika, a uspješnost pokazuje i to što je 2 godina nakon njezine premijere snimljena američka verzija istog naziva ("The Bridge") s Diane Kruger i Demianom Bichirom, koja je također uspješna, no ipak manje od originalne verzije.

Komentari (6)

Foto