Nevolje s Harryjem (1955)

THE TROUBLE WITH HARRY (Originalni naziv)

komedija

Problem s Harryjem je to što je on mrtav, a svi imaju drugačije namjere s njegovim lešem

 
Režija: Alfred Hitchcock
Scenarij: John Michael Hayes
Uloge: John Forsythe, Shirley MacLaine, Edmund Gwenn, Mildred Natwick, ...

Filmografija

"Nevolje s Harryjem" jedan je od pet slavnih filmova Alfreda Hitchcocka na koje je osobno posjedovao autorska prava i koji dugo nisu bili javno prikazivani, jer njegova kći nasljednica na to nije pristajala.

Igrajući se na šumskom proplanku nedaleko od kuće, dječak Arnie (J. Mathers) naiđe na tijelo nepoznata muškarca te odjuri svojoj mladoj majci Jennifer Rogers (S. MacLaine). Nedugo potom na leš naiđe i kapetan Wiles (E. Gwenn) koji pomisli da ga je nehotice ubio loveći zečeve. Ispostavi se da je mrtvačevo ime Harry Worpe, a Jennifer otkrije darovitom crtaču Samu Marlowu (J. Forsythe) da je Harry njezin bivši nevoljeni muž za kojeg se udala nakon što je poginuo Harryjev brat Robert, kojeg je voljela i s kojim je začela Arnieja. Tu je i gospođa Ivy Gravely (M. Natwick) koja također ima osnova pomisliti da je upravo ona ubila Harryja. Ukratko, svi oni imaju dovoljno razloga da Harry ne bude pronađen, stoga ga odluče u tajnosti pokopati. Međutim, uskoro će se pronaći razlozi i da ga iskopaju, pa opet zakopaju, a tu peripetijama nije kraj... 

Riječ je o netipičnom filmu za velikog filmaša Alfreda Hitchcocka, a značajan je i po sjajnom debitantskom nastupu Shirley MacLaine, a gledateljima će svakako biti zanimljivo vidjeti u glavnoj muškoj ulozi mladog Johna Forsythea, budućeg Blakea Carringtona iz legendarne sapunice Dinastija.


Komentari (0)

Foto