Proljeće 1941. (2008)

Spring 1941 (Originalni naziv)

drama ratni

Je li u pitanju ljubav ili samo instinkt za preživljavanjem?

 
Režija: Uri Barbash
Scenarij: Motti Lerner
Uloge: Katarzyna Al Abbas, Miroslaw Baka, Stanislaw Brejdygant, Adrianna Dzikowska...

Filmografija

U ovoj dirljivoj i potresnoj priči o tragediji, ljubavi  i borbi za život u oluji ratnih zbivanja, glavne uloge ponijeli su Kelly Harrison i Neve McIntosh, te na prvom mjestu Joseph Finnes, odličan britanski glumac koji je karijeru započeo na „daskama koje život znače“.

Clara Planck (Clare Higgins) je darovita čelistica u usponu, a njezin suprug Arthur Planck (Joseph Fiennes) uspješni doktor. Sa svoje dvoje djece žive u Poljskoj, a zbog židovskog podrijetla nađu se u opasnosti kada nacisti okupiraju njihovu domovinu. Iz gradske vreve Varšave, obitelj Planck bježi na selo, misleći da će tamo izbjeći progon i zarobljavanje. Na farmi, u potkrovlje svoje kuće, sakrije ih Emilia (Kelly Harrison), čiji je suprug otišao u rat te ona objeručke prihvaća obitelj koja joj pomaže u  brojnim kućnim poslovima. No prijateljstvo između Arthura i Emilije pretvori se u ljubavnu aferu tijekom koje ona zatrudni...

Poznati izraelski redatelj, koji je zajedno s bratom 1984. bio nominiran za Oscara filmom „Beyond the Walls“ (1984.), prije nekoliko godina snimio je svoj zadnji dugometražni uradak „Proljeće 1941.“, koji je premijeru doživio na Seattle International Film Festivalu. 


Komentari (0)

Foto