Usnuli glas (2011)

The Sleeping Voice (Aka. La Voz Dormida) (Originalni naziv)

drama ratni

Pepita stiže u Madrid kako bi pomogla trudnoj sestri koja je osuđena na smrt

 
Režija: Benito Zambrano
Scenarij: Ignacio del Moral
Uloge: Inma Cuesta, María León, Marc Clotet, Daniel Holguín

Filmografija

Madrid, 1940. Po završetku Španjolskoga građanskog rata, Pepita napusti svoje rodno selo u Cordobi te ode u Madrid kako bi bila blizu svoje sestre Hortensie koja je trudna i nalazi se u ženskom zatvoru u Ventasu…

Madrid, 1940. General Franco i njegove trupe osvojile su vlast. Pobjednici se nisu zadovoljili samo pobjedom; njihov je cilj istrebljenje neprijatelja. Represija je postala dio života. Hortensia, koja se nalazi u ženskom zatvoru, trudna je. Osuđena je na smrt zbog toga što je pomagala svom suprugu Felipeu koji se još bori u pokretu otpora protiv Franca. Smaknut će je nakon što rodi.

Njezina sestra Pepita stigla je iz Cordobe kako bi bila uz nju. Tijekom boravka u Madridu ona, slučajno i protiv svoje volje, postaje most između zatvorenica i boraca iz pokreta otpora. U početku se muči sa svojom novom ulogom, no naposljetku je prihvati, a povrh svega zaljubi se u Paulina, jednog od Felipeovih drugova ilegalaca.

Uskoro se iskrena i otvorena Pepita mora boriti ne samo za život svoje sestre nego i za život Paulina i svoje još nerođene nećakinje, u konačnici izlažući svoj život opasnosti. Ovo je priča o dvjema sestrama, njihovim nadama, ljubavima i nepravdi u ratno vrijeme.


Komentari (0)

Foto