Deveti krug pakla (1999)

LIMBO (Originalni naziv)

drama

Troje ljudi suočeni sa svojim strahovima u divljini Aljaske

 
Režija: John Sayles
Scenarij: John Sayles
Uloge: Mary Elizabeth Mastrantonio, David Strathairn, Kris Kristofferson, ...

Filmografija

Aljaska je posljednji nedovoljno istraženi teritorij Amerike, zemlja raznolikosti, bogatstva, avantura, ali i iskupljenja. Tri osobe naći će se na životnom testu i suočiti se sa svojim demonima u divljini Aljaske...

Bivši ribič Joe Gastineau (David Strathairn) nikad se nije potpuno oporavio od nesreće na moru koja ga je umalo stajala života. Sjećanja na taj nemili događaj još su svježa, ali nasreću, romansa s pjevačicom Donnom De Angelo (Mary Elizabeth Mastrantonio) daje mu snagu i nadu. No kad se njegov polubrat (Casey Siemaszko) vrati u grad i zatraži uslugu, životi Joea, Donne i njezine kćeri Noellee (Vanessa Martinez) promijenit će se zauvijek.

John Sayles iskusni je scenarist i redatelj, najširoj javnosti možda i najpoznatiji po filmu "Silver City". "Deveti krug pakla" još je jedan u nizu Saylesovih majstorskih dramskih ostvarenja pa ne čudi što redatelj ima mnoštvo vjernih obožavatelja. John je nedavno završio postprodukciju filma "Honneydripper", u kojem glavnu ulogu tumači Danny Glover i čija je premijera u kinima predviđena za travanj ove godine.

Uloge u "Devetom krugu pakla" tumače poznata glumačka imena: Mary Elizabeth Mastrantonio ("Scarface"), glumica nominirana za nagradu Akademije, David Strathairn ("L.A. povjerljivo"), Kris Kristofferson ("A Star is Born"), Casey Siemaszko ("Stand by Me") i Vanessa Martinez ("Lone Star'").


Komentari (0)

Foto