K-911 (1999)

K-911 (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Uhodani par detektiva i psa tragača Jerry Leea sučeljava se s zagonetnim romanopiscem

 
Režija: Charles T. Kanganis
Scenarij: Gary Scott Thompson
Uloge: James Belushi, Christine Tucci, James Handy, Wade Andrew Williams, ...

Filmografija

Policijski detektiv Mike Dooley (J. Belushi) već je deset godina zajedno sa svojim vjernim psom Jerryjem Leejem koji nije samo njegov najbolji prijatelj nego i pouzdani partner na poslu. I dok su dvonožni i četveronožni čuvar zakona i dalje predani svojoj službi, Dooleyjev šef kapetan Byers (J. Handy) smatra da je Jerry Lee zreo za mirovinu...

Byers stoga združi Dooleyja i Jerryja s mlađim policijskim parom koji čine narednica Welles (C. Tucci) i njezin doberman Zeus. Nimalo oduševljen zbog kapetanove odluke, ekscentrični Dooley nema drugog izbora, tim više što se nađe na meti poludjelog pisca Devona Langa (W. A. Williams) koji ga krivi za propast svoje karijere...

Nakon što je američka kriminalistička komedija "K-9" (1989) o policijskom detektivu i njegovom požrtvovnom psu postigla vrlo dobar uspjeh, očekivao se skori nastavak. Drugi dio priče snimljen je točno deset godina poslije izvornika. To je, na žalost, uvjetovano i tragedijom policijskog psa Jerryja Leeja koji je "odglumio" istoimenog junaka filma. Jerry Lee je iznimnu karijeru u policijskoj službi završio dvije godine nakon premijere filma "K-9", poginuo je na zadatku. Njega je u drugom dijelu "K-911" zamijenio njemački ovčar Mac, dok je otkvačenog detektiva Mikea Dooleyja ponovno odglumio popularni američki komičar James Belushi (Salvador, TV show Saturday Night Live).

Film je ovaj put stigao ravno u videoteke, a režije se prihvatio Charles T. Kanganis koji je realizirao i nastavak "Vragolastog Dennisa", a s Belushijem je kasnije surađivao na njegovoj humorističnoj seriji Svijet prema Jimu. Prilagodivši izvorne likove Stevena Siegela i Scotta Myersa novoj kriminalističkoj pustolovini, scenarij je napisao Gary Scott Thompson koji će uskoro potpisati i visokobudžetne projekte (Nevidljivi čovjek, Brzi i žestoki). I dok se prvi dio temeljio na (ne)razumijevanju samoživog policijskog detektiva Dooleyja i njegovog novog partnera psa, nastavak dobro uhodani par detektiva i psa tragača sučeljava zagonetnom romanopiscu koji se iz osobnih razloga želi osvetiti Dooleyju.

Kao i u prethodniku i ovdje su najzabavniji i najuzbudljiviji prizori sa sjajno uvježbanim psom, a treba istaknuti i njegovo rivalstvo s novom životinjom u filmu, dobermanom Dooleyjeve kolegice, narednice Welles. Nju tumači C. Tucci (Big Fat Liar, serija Chicago Hope), dok je ulogu Dooleyjeva šefa reprizirao J. Handy (Bird, serija Alias). Glavnog negativca glumi W. Williams (Ali, serija Zakon braće). Tri godine kasnije snimljen je treći dio "K-9: P.I.", još jednom s J. Belushijem.


Komentari (0)

Foto