Stepfordske supruge (2004)

THE STEPFORD WIVES (Originalni naziv)

komedija triler drama

Remake istoimenog filma iz 1975. o neurotičnom paru koji seli u naizgled savršeni gradić

 
Režija: Frank Oz
Scenarij: Paul Rudnick, Ira Levin
Uloge: Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler, Glenn Close, ...

Filmografija

Pravo savršenstvo leži upravo u nesavršenosti, netko je izgleda zaboravio reći tajanstvenim stanovnicima Stepforda, u kojem će Nicole Kidman biti primorana otkriti brižno skrivanu tajnu, želi li ostati svoja.

Joanna Eberhart (Nicole Kidman) vrhunska je i iznimno uspješna televizijska producentica, upravo pred osvajanjem još jednog Emmyja, no odjednom je neočekivano otpuštena, zbog čega doživi i živčani slom. Kako bi se oporavila, zajedno sa suprugom Walterom (Matthew Broderick) i djecom seli u Stepford, najsavršeniji mali grad na svijetu. Stepfordske žene cijele dane provode bez umaranja, šijući, vrtlareći i vježbajući, što im baš i ne treba jer je riječ o najljepšim ženama koje je Joanna ikad vidjela.
Uskoro Joanna zajedno sa svojim prijateljima Bobbie (Bette Midler) i Rogerom (Roger Bart) primjećuje kako u Stepfordu nešto ipak nije u redu, pogotovo nakon što se Bobbie i Roger pretvore u prave kopije stanovnika Stepforda. Pitanje je bezbroj - zašto su stepfordske supruge tako savršene? Što s tim imaju stepfordski muževi? Dolaze li i po Joannu?
Remake manje poznatog filma iz sedamdesetih, "Stepfordske supruge" redatelja Franka Oza temeljni materijal knjige Ire Levina koriste na potpuniji i vjerniji način. Zbog toga što su u njoj obrađene satirične teme, konkretnije rezoniraju u današnjem vremenu utrke za savršenim, ali klišeiziranim izgledom. Spajajući elemente znanstvene fantastike, obiteljske drame, trilera u maloj sredini i komedije karaktera u jedinstvenu i originalnu filmsku cjelinu, Oz je snimio jedan od originalnijih filmova posljednjih godina, u kojem su članovi vrhunske glumačke postave (Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler, Glenn Close) pokazali zavidna dostignuća.

Komentari (0)

Foto